BJELOVAR/ŽDRALOVI – Davor Šuker je kao čelnik Hrvatskog nogometnog saveza danas posjetio Bjelovar i Ždralove gdje se uskoro očekuje početak izgradnje novih nogometnih stadiona. Predsjednik HNS-a se iz prve ruke uvjerio u projekte naših nogometnih klubova Bjelovara i Mladosti koji nakon godina taborenja po trećeligaškim terenima napokon imaju viziju napretka. Naime, novi gradski stadion u Bjelovaru bi se trebao početi graditi na proljeće, a plan je da se negdje u isto vrijeme krene i s izgradnjom stadiona u Ždralovima. Kao uvod u izgradnju stadiona u Bjelovaru na Logoru je već izgrađeno pomoćno igralište koje je koštalo gotovo pet milijuna kuna.

Pomoć manjim klubovima

– Moram priznati da sam ugodno iznenađen i izuzetno zadovoljan s onim što sam danas vidio. Uvijek mi je drago vidjeti da se ulaže u nogometnu infrastrukturu u uvjetno rečeno manjim sredinama. Mi redovito svake godine financijski i kroz opremu pomažemo rad županijskih saveza, odnosno niželigaških klubova. Prošle godine smo kroz Nogometni savez Bjelovarsko bilogorske županije klubovima prebacili 600 tisuća kuna. Koliko čujem od Slavka Prišćana (predsjednika NS BBŽ op.a.) ta je svota u pojedinim sredinama odlično iskorištena i to je ono što me posebno veseli – kazao je Šuker te je dao čvrsto obećanje čelnicima Bjelovara koji u novi stadion planiraju uložiti preko dvadeset milijuna kuna.

– Već ranije sam obećao financijsku pomoć kod izgradnje novog stadiona u Bjelovaru i to obećanje ću izvršiti. Sljedeće godine, vjerojatno negdje nakon Europskog prvenstva, ćemo pomoći s milijun kuna, a obećavam i da će reprezentacija gostovati na otvorenju novog stadiona. Kad smo viceprvaka svijeta 2018. godine mogli dovesti na stari stadion Gradski stadion u Bjelovaru, onda možemo i na novi – poručio je legendarni golgeter.

Davor Šuker u društvu Slavka Prišćana, Daria Hrebaka i Marka Ćurića

Nova oprema za Mladost

Nakon obilaska Gradskog stadiona u Bjelovaru predsjednik HNS-a se zaputio na Brdo u Ždralove gdje također uskoro kreće izgradnja novog stadiona. S obzirom da je obećao financijsku pomoć Bjelovaru, Šuker nije mogao odbiti ni molbe Ždralovčana za financijskom potporom.

– Naša je dužnost da pomognemo, ali ni mi nismo svemogući. Tekuća godina je zbog korone s financijske strane bila dosta teška. No, unatoč tome izgradnju stadiona u Ždralovima ćemo pomoći sa 750 tisuća kuna, a obećavam da ćemo klubu pomoći i s nabavom nove opreme – pun obećanja bio je Šuker kojemu sljedeće godine ističe mandat predsjednika HNS-a.

S obzirom na velika obećanja za očekivati je da će se Šuker kandidirati za novi mandat predsjednika čelne nogometne organizacije, ali i da će izvršiti brojna obećanja dana čelnicima naših trećeligaša. (M. Ćuk)