Danas je u hotelu Central predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Karmela Caparin podijelila zahvalnice i priznanja jubilarnim darivateljima krvi. Tako je danas 23 nesebičnih heroja dobilo svoje zasluženo priznanje.

Krv je nešto što se ne može proizvesti, a spašava živote i tko zna koliko života ste spasili, a da toga niste ni svjesni te vam se zbog toga svi zahvaljujemo – poručila je okupljenima doktorica Caparin.  Dodaje da su svi darivatelji krvi iznimno humani ljudi, a oni koji su darivali krv 50 ili 75 puta mogu iznimno biti ponosni na sebe.

-Mali problem je jedino što u velikoj većini stariji ljudi darivaju krv, a mlađi su u iznimno manjem postotku i voljela bi da se ta slika malo promijeni te da i mlađi postanu aktivniji – rekla je Caparin.

Današnji rekorder koji je dobio posebnu zahvalnicu je Martin Ivorek koji je inače darivao krv čak 128 puta.

-Darivam krv čak 40 godina. Krenuo sam još dok sam radio u Tomo Vinkoviću. Jednostavno sam osjetio potrebu da na neki način pomognem onima kojima je potrebno, a najbolji način je darivati krv. Ako sam jedan život spasio u tih 40 godina puno sam napravio i radit ću to do kad god mogu. Nadam se da će i mladi više sudjelovati u tom humanom činu jer to zaista nije neka veliko odricanje ili problem, a možeš nekome pomoći – izjavio je Martin (vec)