BJELOVAR – Nakon ostavke Hrvoja Cikoje na mjesto trenera ŽRK Bjelovar, klupski predsjednik Dario Pleško nije imao previše dilema oko izbora novog trenera. Isti dan kada je Cikoja podnio ostavku Pleško je kontaktirao Daria Obrana s kojim je praktički dogovorio uvjete buduće suradnje. Međutim, Obranovo imenovanje bit će službeno tek kada ga za novog trenera potvrdi klupski Izvršni odbor.

– Dario je moj prvi izbor. Sviđaju mi se njegova razmišljanja oko klupske budućnosti i mišljenja sam da je on najbolji izbor za ŽRK Bjelovar. U ponedjeljak ćemo imati elektronsku sjednicu Izvršnog odbora na kojoj bi ga i službeno trebali potvrditi za novog trenera – potvrdio je Pleško.

Obran je odlično upoznat sa situacijom u ŽRK Bjelovar, jer je do prije godinu i pol vodio kadetkinje i drugu klupsku ekipu. Po njegovim vodstvom kadetska ekipa se prije točno tri godine okitila naslovom državnih prvakinja. U toj ekipi igrale su Karmela Pokopac, Lucija Ivanda, Ema Guskić i Josipa Kaselj koje su trenutno i juniorske reprezentativke. Dobro je poznat Obranov stav da se klub u budućnosti mora okrenuti domaćim mladim igračicama, a suprotna politika u proteklih nekoliko godina bila je jedan od razloga zašto je i napustio klub. (mć)