BJELOVAR – Ženski rukometni klub Bjelovar osvajanjem trećeg mjesta na ljestvici Prve ženske rukometne lige ostvario je povijesni rezultat. Međutim, već sad se zna kako će najvjerojatnije u novu sezonu startati znatno oslabljeni. Naime, Dario Obran, trener kadetkinja ŽRK Bjelovara, podnio je ostavku na mjesto trenera i zahvalio je predsjedniku Milanu Matekoviću na daljnjoj suradnji.

Ta neočekivana gesta mladog trenera zatekla je sve u klubu, rukometašice i posebno navijače koji su već po navici počeli stvarati neki svoj scenarij zbog kojeg je Obran napustio ŽRK Bjelovar. Kao jedan od razloga njegove ostavke spominjao se prelazak u Podravka Vegetu koja je već i ranije bila oduševljena njegovim radom. Osim toga, poznavajući Obrana i njegov britki jezik nagađalo se kako je sasvim sigurno došlo do nesuglasica u komunikaciji s predsjednikom Matekovićem i to zbog statusa njegovih kadetkinja, a ”dobro upućeni” bili su sigurni kako Obran želi mjesto trenera seniorske ekipe koju vodi Cikoja tako da je iscenirao cijeli ovaj slučaj. Iako je vrlo zanimljivo slušati te konstrukcije koje u sebi obavezno imaju poneku teoriju zavjere, pravu istinu iznenadne Obranove ostavke zna jedino trener Dario Obran koji se prvo dobro nasmijao kad je čuo što ”navijačke” razloge njegove ostavke, a onda je za Bjelovarac.hr kazao pravu istinu.

Neslaganje s klupskim vodstvom

– Sve te priče i konstrukcije nemaju baš nikakve veze s razlogom moje ostavke! Naime, stvar je vrlo jednostavna. Istina je da s predsjednikom Matekovićem nisam na istoj valnoj dužini kad je u pitanju kadroviranje i dovođenje rukometašica, ali ja nisam taj koji o tome odlučuje. Ja sam se uvijek zalagao, a to sam i javno govorio, kako ŽRK Bjelovar mora biti oslonjen na svoje rukometašice ponikle u svojoj rukometnoj školi. Međutim, to nije razlog moje ostavke. Naime, razloga je više s tim da se glavnim razlogom može smatrati to što sam se već pomalo svega zasitio i da mi je potreban odmor i promjena načina života. Želim više biti uz obitelj. Osim toga, ja sam s ovom generacijom kadetkinja došao do plafona i sad je vrijeme da te mlade rukometašice u seniorskoj konkurenciji i pod vodstvom drugog trenera pokažu svoju kvalitetu – priznao je Obran koji poriče nagađanja kako je u kontaktu s nekim drugim klubom.

– Nikakav prijelaz u drugi klub nije u pitanju. Treba mi puza kako bi skupio snage za nove rukometne izazove i kako bi napravio rekapitulaciju svega što sam u dosadašnjem trenerskom pozivu napravio. Moram na miru vidjeti gdje sam griješio i što sam dobrog napravio. Zahvaljujem se predsjedniku Matekoviću što mi je ukazao priliku da se u Bjelovaru dokažem kao trener, a zahvaljujem se i svojim rukometašicama i njihovim roditeljima s kojima sam imao više nego dobru suradnju. Ovo nije moj kraj. Dapače, treba mi odmora kako bi se u dogledno vrijeme s još više elana vratio rukometu – poručio je Obran.

Projekt kadetske ekipe

Dario Obran u ŽRK Bjelovar došao je koncem 2010. godine i s ovom sjajnom generacijom kadetkinja je od malih rukometnih nogu. Pod njegovim vodstvom kadetkinje su postale prvakinje Hrvatske, osvojile su nekoliko jakih turnira, bile su s 14 godina prvakinje Treće lige i ostvarile plasman u Drugu ligu. Za tri godine igranja u Drugoj ligi bile su četvrte, pa treće i ove su sezone natjecanje završile na drugom mjestu s tim da su mogle biti i prve da Virovitica nije toliko jako ‘cendrala’ za Prvom ligom. Kroz kadetsku ekipu prošle su brojne rukometašice. No, Obran osim što je ostvario sjajne ekipne rezultate iznjedrio je i pojedinačnu kvalitetu kao što su Ivanda, Pokopac, Kaselj, Guskić, Gilinger, rukometašice koje već sada participiraju u prvoj ekipi koja je osvojila povijesno treće mjesto u prvoj ligi. Bravo. (Damir Župan)

Milan MATEKOVIĆ (predsjednik Bjelovara)

Dario Obran nije otišao iz ŽRK Bjelovara i on je do daljnjega naš trener. On je meni najavio svoj odlazak. Međutim, ja tu njegovu ‘nazovi’ ostavku nisam prihvatio. Dogovorili smo se da obavimo razgovor i da pokušamo naći zajednički interes. Vjerujem da Obran traži malu pauzu i da se želi odmoriti, no, to nikako ne znači da je napustio ŽRK Bjelovar.