Prije svake analize potrebno je krenuti od istine, ali je i potrebno da prođe jedan vremenski period kako bi se stišale strasti. Tako je i s analizom RK Bjelovara i njegovog učinka ove jeseni. Među onima koji su iznenađeni jesenskim rezultatima je i predsjednik Dario Kudumija. I on je kao i većina pristaša RK Bjelovara bio uvjeren kako je ova momčad više nego solidna, dovoljno iskusna, kvalitetna i sasvim dobro ukomponirana da bi se s konkurencijom potukla za naslov prvaka. Međutim, momčad RK Bjelovara nije napravila baš nikakav iskorak naprijed i ostala je kao i u dosadašnjim prvenstvima neučinkovita i plašljiva u gostima, no, zato uvjerljiva i nedodirljiva na domaćem parketu. E, problem je u tome što im takav način sakupljanja bodova nije dovoljan za osvajanje naslova prvaka koji je prije starta prvenstva najavljivan.

ZAOSTATAK JE UHVATLJIV

Predsjednik Kudumija je nezadovoljan, što nakon zaostatka od šest bodova za vodećim Rudarom nije baš nikakvo čudo. No, Kudumija nije digao ruke i ako neće rukometaši onda će se on znati boriti za naslov prvaka.
– Zaostatak za Rudarom papirnato je velik, no, on je na proljeće uhvatljiv. Ukoliko se posložimo, a i za očekivati je kako će Rudar na proljeće imati problema na vrlo teškim gostovanjima, nadam se kako ćemo se ponovo uključiti u borbu za vrh – optimistički ja najavio predsjednik Dario Kudumija koji je dodao – Neshvatljivo je kako smo pali. Očito je problem u glavama, a ne u volji i htjenju. Moramo priznati kako smo imali težak raspored, ali i kako smo nepotrebno izgubili na gostovanju kod Maksimir Pastele. Samo s ta dva boda više sve bi bilo drugačije.

TRAŽI SE PROLAZ U KUPU

Najavljuju se promjene, međutim, Dario Kudumija ne želi istrčavati i ne želi ishitreno donositi odluke.
– Da, promjena će biti, ali prije svega sa svima moramo obaviti razgovor. Trenutno smo zaokupljeni s finalnom Kup utakmicom koju igraomo protiv KTC-a. Potrebna nam je pobjeda kako bi se plasirali među 16 najboljih u Hrvatskoj, ali i za bolju atmosferu, za popravak samopuzdanja, ali i kao najava puno boljeg proljeća – najavio je Kudumija.