Bjelovarski gradonačelnik i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak posegnuo je u novčanike Bjelovarčana kako bi si platio ekskluzivno praćenje Maratona lađa s broda Dida Frane, ali i predsjedničku kampanju neovisnog kandidata uz potporu HSLS-a Dejana Kovača.

Šef izbornog stožera

Za njegovo bodrenje brojnih uspješnih bjelovarskih lađara i lađarica, ali i kandidata Dejana Kovača čiji je šef izbornog stožera bio upravo Dario Hrebak, Bjelovarčani su izdvojili tisuću kuna. Mladen Kešer, predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a, sljedeće godine svakako bi stoga trebao ispuniti obećanje i donirati Hrebaku tisuću kuna, kako bi se omogućile dodatne uštede u bjelovarskom proračunu.

A gdje je Brajda?

Dario Hrebak, naime, pojasnio je da su građani Bjelovara prošle godine platili dvije ulaznice od po tisuću kuna za Maraton lađa – jednu za njega kao gradonačelnika, a drugu za njegova zamjenika Igora Brajdića, stranačkog kolege iz HSLS-a. No, svoj odgovor gradonačelnik Hrebak nije potkrijepio dokazima, pa mu valja vjerovati na riječ.

Štoviše, na svojem je profilu objavio nekoliko dokumenata iz HSLS-a u kojima je navedeno da je upravo ta stranka, među ostalim i Dejanu Kovaču, platila noćenje u Rogotinu. Iz dokumenata HSLS-a vidljivo je i da je ta stranka platila četiri ulaznice na brod Felun, s tim da se ne vidi kome je to plaćeno. Grad Bjelovar, vidljivo je iz aplikacije Transparentno, platio je dvije ulaznice na brodu Dida Frane, ali također se ne vidi kome.

Bodrio Kovača

Iako su, po riječima Darija Hrebaka, drugu ulaznicu za brod Bjelovarčani platili Igoru Brajdiću, njegovog zamjenika nema na slikama. No, zato je Hrebak čitavo vrijeme u društvu svojeg predsjedničkog kandidata Dejana Kovača i nema nikakve sumnje da je posjet Maratonu lađa, a tomu u prilog govori i objavljena dokumentacija HSLS-a, bio dio predsjedničke kampanje Dejana Kovača.

Usto, godinu dana ranije, dakle 2018. godine, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak bio je mnogo skromniji, pa je za odlazak na Maraton lađa potrošio tek 150 kuna dnevnice i 300 kuna za dnevnicu svog vozača i gorivu potrebno za putovanje. Tada se Hrebak nije vozio na skupom brodu na račun Bjelovarčana, ali te godine nisu bili predsjednički izbori.