Još do ove subote, točnije, 25. studenog, traju Dani tehničke ispravnosti vozila tako da još uvijek nije kasno da u jednoj od gradskih stanica za tehničke preglede besplatno provjerite zdravlje svog limenog ljubimca. Besplatne preglede svake godine organiziraju Centar za vozila Hrvatske, HAK-a i MUP kako bi se umanjio broj prometnih nezgoda s tehnički neispravnim vozilima.

Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

– Akcija je dragovoljna, a njezino težište je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Pregledom će se kontrolirati opće stanje vozila, kočnice, temperatura isparavanja tekućine za kočenje, donji postroj vozila, svjetlosna signalizacija i ispušni plinovi. Vozači za čije se vozilo utvrdi da su tehnički neispravna neće se sankcionirati, nego će im se dati savjet kako ukloniti neispravnost i uputiti ih da neispravnost otklone u ovlaštenom servisu – poručuje bjelovarsko-bilogorska policija.

Od voditelja stanica za tehnički pregled doznajemo kako za trajanja Dana tehničke ispravnosti vozila bilježe povećan posjet.