Ljubitelji i poznavatelji piva, ali i vrhunske zabave, došli su na svoje jer sutra (petak) kreću Dani piva u Daruvaru koji će se održati ovog vikenda, 18. i 19. kolovoza na glavnom gradskom trgu, Trgu kralja Tomislava. Manifestacija u organizaciji Pivovare Daruvar od ove godine odvija se uz pokroviteljstvo Grada i TZ Daruvar, a između ostalog donosi jedno od najvećih okupljanja domaćih craft pivara.

Bogata povijest daruvarskog pivarstva

U petak 18. kolovoza u 20 sati u posebno uređenom ‘Beer Gardenu’ u neposrednoj blizini glavnog Gradskog trga održat će se ‘5th Element Day’, promociju brend linije 5thElement i njenih 5 vrhunskih craft piva. Domaćin ovog događanja bit će Krešo Marić, majstor pivar zaslužan za kreaciju ovih posebnih piva koja su osvojila zahtjevne pivske znalce. Uz degustaciju piva i daruvarskih gastro delicija održat će se i promocije knjiga i izložba slika sve na temu povijesti pivarstva u Daruvaru.

Vrhunska domaća craft piva

U subotu 19. kolovoza održat će se 2. Dan Nezavisnosti. Prezentacija vrhunskih domaćih craft piva: Varionica, Nova runda, Zmajska, Križevačka i Lab pivovara te novoosnovane male nezavisne pivovare iz bjelovarsko bilogorskog kraja. Na ovom događanju bit će prezentirana i inicijativa za osnivanje Udruge malih nezavisnih pivovara iz Hrvatske.

Tijekom dana održat će se i zabavne „Pivske igre“, test fizičke snage i izdržljivosti, te pivskog kapaciteta. U večernjim satima s početkom u 21 sat, uz nezaobilazno Staročeško pivo koje će se točiti na šanku dugom preko 20 metara, održat će se koncert legendarne Crvene jabuke.

Ovim putem Vas pozivamo na dvodnevno druženje u jednom od najljepših malih gradova Hrvatske s pivskom tradicijom od čak 177 godina.