Jutros (četvrtak) je povodom Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja i u organizaciji Pčelarske udruge Bilogora na gradskom korzu otvorena edukativno izložbena manifestacija Dani meda ”Pčelari Gradu Bjelovaru”. Manifestacija je to koja se održava svake godine gdje domaći OPG-ovci izlažu svoj med, aroniju i ostale domaće proizvode i rukotvorine. Ove godine došao je rekordan broj izlagača, uglavnom pčelara iz bjelovarskog kraja, a jedan od njih je Dario Mustać.

-Bavim se pčelarstvom od 2009. godine i počeo sam od nule. Odlučio sam se za pčelarstvo iz više razloga, a jedan od njih je i što imamo vrhunski bagrem. U Osijeku sam prije tri godine dobio prvu nagradu na međunarodnom natjecanju i zaista je bagrem odličan. Prošle godine sam proizveo tonu medu – rekao nam je Mustać i dodao da ima 2 tisuće sadnica aronije koju je također prezentirao na svome štandu.

-Zahvalan sam Gradu na mogućnosti prezentacija na naših proizvoda i mislim da su s time poslali lijepu poruku svim OPG-ovcima.

Jutros je i gradonačelnik Hrebak obišao sve štandove na gradskom korzu.

-Mi u Gradu smo dokazali da pomažemo domaćim pčelarima i domaćim OPG-ovcima. Bjelovarski doručak je samo prva točka te pomoći jer nakon što su naša djeca u školama i vrtićima počela jesti naše domaće proizvode, počinjemo razgovarati da to preuzmu i neki restorani, a tko zna možda u budućnosti završe i u hotelima na Jadranu – poručio je Hrebak i dodao još da ovom manifestacijom se želi vratiti živahnost na gradskom korzu.

Štandovi će biti otvoreni od 9 do 18 sati i to do nedjelje.