Grad Daruvar, Daruvarske toplice i Turistička zajednica Daruvar – Papuk već dugi niz godina sudjeluju u vrijednim akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore na način da kandidiraju turističke subjekte i turističke djelatnike u turizmu na akcije Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku, Čovjek ključ uspjeha u turizmu i Godišnje hrvatske turističke nagrade u kategoriji Destinacije godine.

Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma održanima na Malom Lošinju, turistička destinacija Daruvar bogatija je za dvije vrijedne nagrade i jedno priznanje. U projektu, kojeg provode Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma RH i Hrvatska gospodarska komora, u kategoriji Destinacija godine – Najuspješnija destinacije turizma zdravlja, Destinacija Daruvar i Daruvarske toplice dobile su priznanje za finalista u navedenoj kategoriji.

U okviru akcije „21.Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2017“ Hrvatske gospodarske komore i ove godine provedeno je ocjenjivanje lječilišta i specijalnih bolnica te su najboljima dodijeljene nagrade i priznanja. U kategoriji Lječilište, SPA Daruvarske toplice su osvojile prvo mjesto.
U akciji „Čovjek ključ uspjeha u turizmu – Djelatnik godine“ u kategoriji Ostale uslužne djelatnosti, na nacionalnoj razini, gospođi Suzani Jurišić ova vrijedna i prestižna nacionalna nagrada dodijeljena je u kategoriji za djelatnika godine.

– To je već šesta godina zaredom da djelatnici s područja grada Daruvara osvajaju nagrade Hrvatske turističke zajednice na nacionalnoj razini u kategoriji „Čovjek ključ uspjeha, djelatnik godine“. Na njih smo izuzetno ponosni, a čestitamo i gospođi Jurišić koja je ove godine osvojila ovo vrijedno priznanje – kaže Ivana Plažanin Vuković, direktorica Turističke zajednice Daruvar – Papuk pojašnjavajući kako je gospođa Jurišić rukovoditeljica Vinarije Daruvar Badel 1862.