Dani Grada Čazme ove će se godine početi obilježavati nešto ranije nego inače, a iako Čazma svoj rođendan službeno slavi 22. srpnja, kada se obilježava i Dan župe svete Marije Magdalene, središnja proslava pomaknuta je za tjedan ranije. Mnogi još dobro pamte i prošlogodišnje Dane grada, kada je na pozornici na sportskim terenima nastupila Jelena Rozga, a u Čazmi su za ovu godinu pripremili jednako dobru, ako ne još i bolju zabavu.

 Veliki lunapark

Glavne zvijezde ovogodišnjeg programa bit će Parni Valjak i Mladen Grdović, koji će nastupiti u petak, 14. srpnja i subotu, 15. srpnja na velikoj pozornici na sportskim terenima. I ove će godine se ondje nalaziti i veliki lunapark za najmlađe Čazmance i posjetitelje, no službeni program uz obilježavanje Dana Grada Čazme počelo je već prošlog tjedna.

Bit će tu i sportskih događanja pa se već u petak, 14. srpnja održava kvalifikacijski turnir u odbojci na pijesku Otvoreno prvenstvo Čazme, koji organizira Muški odbojkaški klub Čazma. U nedjelju, 16. srpnja na sportskim terenima održava se Gradsko vatrogasno natjecanje u organizaciji Vatrogasne zajednice Čazma te turnir u malom nogometu na nogometnom igralištu u Dapcima, koji organiziraju NK Dapci.
Svečana sjednica Grada Čazme održat će se u petak, 21. srpnja u kino dvorani Centra za kulturu i to nakon što se oda počast i polože vijenci poginulim braniteljima s područja Grada Čazme.

U subotu 22. srpnja sve će također obilovati sportskim događanjima pa će se u organizaciji Kettlebell kluba Čazma na gradskoj tržnici održati demonstracija girevoy sporta. Istog dana Konjički klub Husar organizira i županijsko prvenstveno u daljinskom jahanju, a ŽOK Čazma organizira otvoreno prvenstvo Čazme u odbojci na pijesku za žene. Već sljedećeg dana, u nedjelju, 23. srpnja održavaju se na strelištu u Derezi 10. Memorijal Mužinić Drage Sajka na strelištu, koji organizira SD Budućnost Čazma te 20. Kup grada Čazme u organizaciji SD Čazmatrans. U sportskoj dvorani u Čazmi održava se pozivni turnir u stolnom tenisu, koji organizira STK Čazma.

 Kotlići za sve

Kako bi obilježavanje Dana Grada Čazme prošlo bez planinara, koji i ove godine kod ribarske kuće organiziraju Planinarsku kotlijadu. U kotlićima će se opet kuhati gulaši, fileki, grah i ostale delicije, koje će se potom besplatno podijeliti svim zainteresiranima. Istog dana održava se i susret umirovljenika Grada Čazme, koji će odmjeriti snage u šahu, beli i pikadu, a sve će se to odvijati u prostoru Matice umirovljenika, koja je i organizator ovog događaja. Program obilježavanja završava u nedjelju, 30. srpnja četvrtim izdanjem Dječjih dana u Galeriji Matešin u Bojani.