Idućeg tjedna očekuje nas iznimno bogat program za Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Dario Hrebak. Uz gradonačelnika, poseban dan u povijesti Bjelovara najavili su i Igor Crnomarić te Željko Dragošević ispred bjelovarskih branitelja koji, kako kažu, ujedinjeni i složni žele dočekati taj dan i vratiti Mimohodu pobjednika dostojanstvo kakvo zaslužuje.

-Ove godine imat ćemo dosta drugačiji program nego posljednjih godina. Bjelovarski branitelji su nam dali nekoliko prijedloga, a mi smo ih sve usvojili. U petak (29. rujna) u 8.15 položit ćemo vijence na Spomen obilježju poginulim braniteljima, a već u 9.15 krenut će Mimohod pobjednika ‘Barutana’ 91 na kojem pozivam sve građane koji mogu da nam se pridruže. Simbolično, točno u 10.43 krenut će Komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima i polaganje vijenaca – istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Što se tiče zabavnog programa, u petak nas očekuje koncert HORKUD-a Golub u Gradskom muzeju, zatim koncert grupe Pravila igre na gradskom paviljonu, a odmah nakon njih nastupa legendarna grupa Crvena Jabuka. U subotu odmah ujutro možete prisustvovati promotivnom susretu oldtimera kao i EKO sajmu, a navečer će vas na paviljonu zabavljati Najbolji hrvatski tamburaši.

Podsjetimo, tokom 28.29. i 30. rujna na gradskom korzu Pčelarska udruga Bilogora Bjelovar organizira Sajam meda – Pčelari Gradu Bjelovaru na kojem će biti prezentirani pčelarski radovi kao i sve vrste meda, voska i propolisa.