U maniri najnapetijih horora, neugodno iskustvo doživjela je u noći sa subote na nedjelju bjelovarska TV-voditeljica Marta Šimić Mrzlečki. Vraćajući se s ponoćnog Dnevnika HRT-a, na istočnoj zagrebačkoj obilaznici, otprilike dva kilometra prije Croduxove benzinske postaje u Sesvetama.
– Počelo mi je šuštati onako kako šušti kada je otvoren prozor automobila. Odmah sam se zaustavila i imala što vidjeti. Kada sam se pribrala, nazvala sam supruga da ga pitam za savjet, a on me uputio na osiguravajuću kuću kod koje imamo i pravo na pomoć na cesti. S obzirom da mi se nesreća dogodila negdje oko pola jedan ujutro, cesta je bila sablazno prazna, a usto bila je i maglovita noć. Pomoć sam čekala otprilike sat vremena i nije mi bilo svejedno za to vrijeme – prepričava popularna Marta neugodno iskustvo koje joj se nije prvi puta dogodilo. Naime, kaže, jednom joj je pukla guma i kada je zbog emisije Dobro jutro, Hrvatska u kojoj je bila voditeljica, također svakodnevno putovala na relaciji Bjelovar – Zagreb. Na neizbježno pitanje koje je moralo uslijediti, a vezano je uz stereotipe o ženama koje se općenito smatraju slabijim vozačicama od muškaraca, gospođa Šimić Mrzlečki novinara Bjelovarca Novog podsjetila je da kao vozačica zasigurno ima mnogo više kilometara od mnogih, pa i od njega samog. Kako je, naime, zaposlena u Zagrebu, a živi u Bjelovaru, onda svakog radnog dana “natuče” gotovo 200 kilometara, te u roku od dva-tri mjeseca prođe 15-ak tisuća kilometara, što je otprilike godišnji prosjek u Hrvatskoj.
Sat vremena čekala pomoć
Bilo kako bilo, djelatnici službe pomoći na cesti ipak su pristigli otprilike oko pola dva ujutro, a potom izvadili rezervnu gumu iz prtljažnika te je napumpali i montirali. Popularna Marta potom se vratila za upravljač te polako i sigurno, vozeći 70 kilometara na sat (koliko iznosi maksimalna brzina kada se vozi na rezervnoj gumi), pristigla u svoj bjelovarski dom. Priča je to koja možda ima zaplet iz horora, no epilog joj je zasigurno u božićnom duhu. Vraćajući se iz Zagreba, Marta je, naime, nosila poklon svome dvoipogodišnjem jedincu Adamu. Poput pravog sv. Nikole, usred noći tiho je ušla u kuću i ostavila poklon u malenoj Adamovoj čizmici.
– Ono kad u ponoć ideš s posla i na brzoj cesti izgubiš kontrolu nad autom, nekako skreneš na zaustavni trak sa sva četiri i shvatiš da je pukla guma. Hvala Bogu na mobitelima i Pomoći na cesti koju, doduše treba čekati i sat vremena. I onda se voziš do Bjelovara 70 km/h. I dođeš u 3 ujutro, na vrijeme da staviš djetetu čokolade u čizmice! I cijelo vrijeme misliš – eto tako ti treba kad ne znaš sama promijeniti gumu na autu – komentirala je Marta nemili događaj na svojoj Facebook stranici i potom dobila hrpu komentara od kojih je većina išla u smjeru da je sve dobro što se dobro završi.