BJELOVAR – U Gradskom muzeju Bjelovar sinoć je otvorena izložba naziva “Da umrem ne bih stao: arheološke i povijesne priče o trčanju”, koja je postavljena povodom prve bjelovarske utrke Fun Run, a to je ujedno i prva veća samostalna izložba mlade kustosice Marijane Klasnić. Jedan od ciljeva ove izložbe je privući trkače, ali i ostale da ponešto saznaju o sportu koji je zapravo oduvijek bio prisutan u ljudskim životima.

Izložba je postavljena u multimedijskoj dvorani na drugom katu muzeja i može se pogledati sve do 20. listopada. Prvi dio izložbe podijeljen je u 42 povijesne priče o trčanju od najranijih dana čovječanstva pa do današnjice, a drugi dio izložbe prikazuje razvoj trkačke povijesti grada Bjelovara.

-Naočigled dva potpuno suprotna svijeta i jedna identična tema dali su neobičan prikaz obične tjelesne aktivnosti koja je prisutna u ljudskim životima od iskonskih početaka – istaknula je autorica izložbe, koja je iznimno zanimljiva i edukativna, a već samo njeno otvaranje privuklo je velik broj posjetitelja, među njima najviše upravo bjelovarskih trkača i rekreativaca. (sg)