Igor Crnomarić, gradski vijećnik vladajuće većine, dao je ostavku na mjesto predsjednika Odbora za bjelovarske branitelje nakon što je u javnost procurila informacija da je prijetio gradskom zaposleniku na radnom mjestu, u zgradi Gradskog poglavarstva. Dao je, dakle, ostavku na mjesto predsjednika Odbora za bjelovarske branitelje, ali nije dao ostavku na mjesto gradskog vijećnika, iako je zaposleniku, inače dragovoljcu Domovinskog rata, prijetio upravo kao gradski vijećnik, a ne kao predsjednik Odbora za bjelovarske branitelje. Kao gradski vijećnik, Crnomarić je neki način nadređen svim gradskim zaposlenicima, a kao gradski vijećnik vladajuće većine njegov utjecaj nedvojbeno je veći nego da je, primjerice, u oporbi. S obzirom da nije dao ostavku kao gradski vijećnik, Crnomarić je poručio da je sasvim u redu prijetiti gradskim zaposlenicima, dokle god prijetite kao gradski vijećnik, a ne kao predsjednik Odbora za bjelovarske branitelje.

Usto, Crnomarić svoje priopćenje za javnost započeo je isprikom, ali ne prema onome kome je prijetio, nego prema tome što je incident – dospio u javnost.

Brzo je odjeknulo

– Poštovani, s obzirom na nedavni događaj, koji je, nažalost, brzo odjeknuo u javnosti, započeo je svoje priopćenje vijećnik Crnomarić. Prijetnje koje je uputio gradskom službeniku pritom usto je nazvao “verbalnim sukobom”, što je daleko od istine.

Priopćenjem se nije proslavio niti poslodavac gradskog zaposlenika, dragovoljca Domovinskog rata, kojemu je gradski vijećnik vladajuće koalicije prijetio, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

– Osuđujem svako nasilje i ne odobravam ovo što se dogodilo. Drago mi je da se predsjednik Odbora za bjelovarske branitelje odmah ispričao zbog ovog incidenta i da je podnio ostavku. Zašto bi se išta zataškivalo ako je isti dan obaviještena policija koja je odradila svoj dio posla – poručio je gradonačelnik Hrebak nekoliko sati nakon tiskovne konferencije SDP-a.

Iako je izrijekom ustvrdio da ne odobrava čin vijećnika sa svoje liste, gradonačelnik Hrebak nije zatražio Crnomarićevu ostavku na mjesto gradskog vijećnika. Usto, gradonačelnik je, nadamo se slučajno ili iz neznanja, pogriješio i kada je rekao da se Crnomarić “odmah ispričao”, što naprosto nije točno.

Zakašnjela isprika

Vijećnik Crnomarić ispričao se jedan dan nakon incidenta, što je i objavio u priopćenju poslanom tjedan dana nakon incidenta, nakon što je SDP najavio tiskovnu konferenciju . I za kraj, gradonačelnik Hrebak poručio je da se ništa nije zataškavalo jer je istog dana obaviještena policija, što je točno. Ali, policiju je obavijestio gradski službenik kojemu je vijećnik Crnomarić prijetio. Činjenica je da se niti gradonačelnik Dario Hrebak niti itko drugi iz gradske uprave još uvijek nije službeno očitovao o incidentu u kojemu je, ponavljamo, gradski vijećnik vladajuće većine prijetio gradskom službeniku na radnom mjestu, u zgradi Gradskog poglavarstva.