Nezavisni vijećnik Igor Crnomarić sa zajedničke liste HSLS-a i HSS-a ipak je uspio dati ostavku! Nakon što je sredinom rujna prijetio zaposleniku gradske uprave, a potom prošlog petka za volanom napuhao 1,70 promila, nakon što je ta informacija izašla u javnost, Crnomarić je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća mandat stavio u mirovanje. Naslijedio ga je HSLS-ovac Goran Romek, a pola sata ranije ispred zgrade gradskog poglavarstva tiskovnu konferenciju održa je SDP koji se žestoko obrušio i na Hrebaka i na Crnomarića.

Izostala kaznena prijava

– Umjesto nasilnog i pijanog vijećnika Igora Crnomarića, neka gradonačelnik Dario Hrebak u Gradsko vijeće stavi Sašu Tomašića, sljedećeg s liste HSLS-a na taj način legalizira koaliciju s Milanom Bandićem – poručio je Tihomir Jaić, predsjednik županijskog SDP-a. Podsjetio je da je Crnomarić već nudio ostavku.

– Kada je Crnomarić u rujnu prijetio zaposleniku gradske uprave na radnom mjesto, također je govorio o ostavci, no i dalje je gradski vijećnik i predsjednik Odbora za branitelje i Mandatne komisije. Gradonačelnik Hrebak zaštitio je svog frenda Crnomarića jer je trebao podnijeti kaznenu prijavu protiv njega, s obzirom da je prijetio gradskom zaposleniku na radnom mjestu – istaknuo je Jaić. Dodao je kako gradonačelnik Hrebak sada ima priliku maknuti Crnomarića i formalizirati koaliciju s Milanom Bandićem.

Bandić kao tihi partner

– Nakon Crnomarića, na listi HSLS-HSS nalazi se Valna Bastijančić – Erjavec koja kao dogradonačelnica ne može konzumirati mandat, a potom slijedi Saša Tomašić, član županijskog odbora stranke Milana Bandića, koji je ujedno i predsjednik Nadzornog odbora bjelovarskog komunalnog poduzeća. Ako izabere Tomašića, Hrebak može formalizirati koaliciju s Bandićem koju skriva – naglasio je Jaić. Dario Hrebak nije želio komentirati navode SDP-a.