Suradnja zagrebačkog Ekonomskog fakulteta i Bjelovarsko-bilogorske županije nastavlja se novim specijaliziranim stručnim studijem namijenjenim onima koji žele da njihov biznis postane konkurentniji. Nakon poljoprivrede i turizma, došao je tako red na “čistu” ekonomiju, a cilj 120-satnog studija u kojemu će polaznici participirati s gotovo simboličnih oko tri tisuće kuna (s obzirom da je ekonomska cijena višestruko viša), jest izrada poslovnog plana dovoljno kvalitetnog da na tržištu dobije financijsku potporu.

Dobra poslovna ideja ne znači ništa

– Imati dobru poslovnu ideju danas gotovo da ne znači ništa. Neusporedivo bitnije je tu ideju pretočiti u kvalitetan poslovni plan i pronaći izvore sredstava nephodnih za realizaciju. Pri tomu, prezentacija je od iznimne važnosti, a ovaj studij uči kako izraditi kvalitetan poslovni plan – istaknuo je voditelj studija prof. dr. sc. Marko Kolaković. Ekonomska cijena od 15 tisuća kuna po polaznika bitno je snižena među ostalim i zahvaljujući subvenciji Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Znanje je ono što potiče konkurentnost, a naš cilj je poticanje konkurentnosti. Iako se ovaj studij upisuje u radnu knjižicu, njegova osnovna vrijednost, kao i onih do sada na kojima je bilo 200-tinjak polaznika, jest u tomu što doista pruža konkretna znanja koja se mogu primijeniti na tržištu. Polaznici ovog studija su direktori, obrtnici, voditelji zadruga, upravitelja udruga i slično – naglasio je župan Damir Bajs dodavši kako dio troškova subvencionira i Ministarstvo gospodarstva. Sâm studij traje 120 sati, održavat će se tijekom otprilike tri mjeseca petkom i subotom., Predavat će ugledni stručnjaci sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, a prvo predavanje održat će se 13. lipnja. Do sada se prijavilo 20-ak polaznika, a idealan broj je između 30 i 40. Iako mjesta još ima, iz Županije poručuju zainteresiranima da požure.