Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Goran Navojec, jedan od najpopularnijih i najtraženijih hrvatskih glumac danas je gostovao u III. osnovnoj školi Bjelovar gdje je učenicama čitao ulomke dječjeg romana Šegrt Hlapić povodom projekta ‘Čitamo održivo’.

-III. osnovna škola je i moja škola koju sam pohađao i vežu me prekrasne uspomene za tu ustanovu. Jako mi je drago što sam tu i što sam došao čitati učenicima, družiti se s njima i pomoći u razvijanju ovoga divnog projekta – istaknuo je Navojec.

Inače, glavni cilj projekta ‘Čitamo održivo’ je potaknuti učenike što više da čitaju s razumijvanjem onoga što su pričitali.

Navojec se rado odazvao projektu

-Projekt radimo s LOROM – laboratorijem održivog razvoja iz Zagreba i Biotekom. Oni su napravili projekt gdje su uzeli ciljeve iz UN-a to jest njih 17 i to iz održivog razvoja. Poslali su na sve škole u Republici Hrvatskoj taj projekt i izabrali su iz svake županije jednu školu, u našoj županiji je to naša III. osnovna škola Bjelovar. Mi smo se odlučili za njihov četvrti cilj održivog razvoja, a to je kvalitetno obrazovanje. Dakle, naš glavni cilj je potaknuti učenike da što više čitaju sa razumijevanjem pa smo povodom toga pozvali našeg slavnog glumca Gorana Navojeca – izjavila je Nataša Brekalo, voditeljica projekta ‘Učitelj mentor’. Dodaje da osim glavnog cilja imaju i tri dodatna koja žele ostvariti putem ovoga projekta.

-Prvi cilj nam je da radimo kućice na javnim površinama od drveta i da onda u te kućice stavljamo knjige gdje bi građani grada Bjelovara zajedno s učenicima mogli čitati. Drugi cilj je da napravimo didaktički čitalački kutak u hodniku škole gdje bi učenici za vrijeme odmora ili slobodnog vremena mogli čitati, a treći cilj je organizirati natječaj na koji bi bili pozvani učenici iz svih škola da čitaju. Pokušat ćemo to u 6. mjesecu organizirati, rekla je Brekalo.