Kako se približavaju izbori za predsjednika SDP-a, dvojica glavnih kandidata ubrzali su obilaženje izbornih baza pa je na red došla i Bjelovarsko – bilogorska županija. Zlatko Komadina bio je u Bjelovaru i, zanimljivo, Severinu, dok je Zoran Milanović bio samo u Bjelovaru gdje su obojica predstavila svoje programe kojima kane privući članstvo na svoju stranu. Izbori se održavaju po sustavu jedan član jedan glas, no za predsjednika županijskog SDP-a Vedrana Babića nema dvojbe tko bi trebao voditi SDP u idućem mandatu.
– Ja sam za Zorana Milanovića i smatram da je on bolje rješenje za stranku. Na neki način slušam i članstvo u našoj županiji koje je također većinski naklonjeno Milanoviću i očekujem da će on odnijeti pobjedu u našoj županiji – kaže Vedran Babić koji je očekivano naklonjen Milanoviću obzirom da mu je šef SDP-a omogućio već drugi saborski mandat i doveo ga Predsjedništvo stranke.
Puno suzdražnija u procjeni izbora je međutim Vanja Posavac, predsjednica bjelovarskog SDP-a.
– Smatram da unutarstranački izbori trebaju ostati stranačka stvar i previše je toga u medijima. Ne želim ništa javno komentirati i svrstavati se u jedan ili drugi tabor – kaže Vanja Posavac.
Sudeći po odazivu na skupove Komadina nema šanse pobijediti Milanovića ni u Bjelovaru niti u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, ali broje se glasovi iz cijele države.