Novi iskorak u karijeri načinili su ovih dana momci iz heavy metal benda “Chains of Suffering”, “registriranog” u maloj, ali po odličnom glazbenom ukusu nadaleko poznatoj, Ivanskoj. Tročlani bend, naime, u prosincu kreće na mini turneju po Švicarskoj.

Prvi album

-Riječ je o turneji koja je potrajati pet dana, a na koju krećemo zahvaljujući našoj izdavačkoj kući, Minor Recordsu. Smatramo to velikim uspjehom za naš bend. Inače, to nam neće biti prvi inozemni nastup, do sada smo već svirali u Sloveniji, Mađarskoj, Slovačkoj, Srbiji, Bosni, Makedoniji, Rumunjskoj i Italiji, kao i, naravno, posvuda po Hrvatskoj – otkriva nam član benda Leo Ivančan. Uz njega, u bendu sviraju još Rober Ivančan i Zdravko Ranogajec. Dečki su ove godine izdali i prvi album koji su nazvali “Seed of Suffering”.

-Prošle godine na jednom nastupu u Bjelovaru primijetili su nas ljudi iz izdavačke kuće iz Srbije, Miner Recordsa, i ponudili nam da potpišemo ugovor s njima, što smo, naravno, prihvatili. Takve situacije su prava rijetkost za mlade bendove. Miner Records nam je ove godine izdao album “Seed of Suffering”. S njima smo ostvarili zaista vrhunsku suradnju. Album je sniman kod Andreasa Sale u Zagorju, vokali kod Damira Marjana Marasa u Zagrebu. Sve smo sami i financirali, što nije bilo lako, no na koncu se sve isplatilo jer su nakon toga krenule gaže po cijeloj Hrvatskoj i izvan nje – priča Ivančan.

Gitara kao znak

Inače, bend je osnovan još 2008. godine.

-Otkad znam za sebe, želio sam imati bend. Sve se pokrenulo kad sam uhvatio gitaru na Dirty Old Festivalu u Velikoj. Na gitari je pisalo “Start your bend”. To je bio znak. Prvo smo naučili pjesme Metallice, Gunsa i sličnih bendova, a prvi nastup smo imali na NUMI Rock Festu 2009. U bendu se do sada izmijenilo nekoliko članova, no kad je došao Zdravko, znali smo da je to to – kaže Leo. Prvu vlastitu pjesmu “Chains of Suffering” i spot izdali su 2016. U Zaprešiću su osvojili nagradu za najperspektivniji bend po ocjeni publike i specijalnu nagradu žirija, a 2016. prvu nagradu Hrvatske glazbene unije za najbolji bend. Novi uspjesi, poručuju mladi glazbenici, tek slijede.