Zagrebačka tvrtka Trafficon odabrana je na javnom natječaju za projektiranje obnove i proširenja državne ceste D28 od Predavca do Markovca Križevačkog, ukupne duljine od 7,1 kilometar. Spomenuta dionica u cijeloj svojoj duljini prolazi kroz općinu Rovišće, koja pak čini 80 posto čitave dionice. Posao projektiranja trebao bi trajati 20 mjeseci, a vrijednost je 700 tisuća kuna. Drugim riječima, do početka samih radova proći će još najmanje dvije godine.

Osim što bi se cesta od Predavca do Markovca Križevačkog trebala proširiti, u sklopu radova planirana je i izgradnja nogostupa, s obzirom da prometnica prolazi kroz naseljena mjesta. I ne samo to, nego bi projektant u priču trebao uvesti i nova prometna rješenja koja bi dovela do sigurnijeg i protočnijeg prometa.

– Osnovna zadaća Projekta je potpuna obnova predmetne dionice ceste, temeljita obnova kolnika i odvodnje ceste, projektiranje adekvatnih rješenja svih priključaka i svih raskrižja (izgradnjom dodatnih traka za skretanje ili rotora) te sukladno prostornim mogućnostima izgradnja pješačkih, biciklističkih ili pješačko-biciklističkih staza – stoji u projektnoj dokumentaciji. Kolnici bi se tako s postojećih 5,9 do 6,3 trebali proširiti na 6,6 metara, a oštri zavoji ublažiti. Projektanti bi u naseljenim mjestima trebali predvidjeti zatvoreni sustav odvodnje, a sva raskrižja dobiti trake za lijevo skretanje. Projektanti moraju posebnu pažnju posveti mostovima na ulazu i izlazu iz Rovišća koji će se morati proširiti radi pješačke staze.