Pod sloganom “Idemo dalje zajedno” u ponedjeljak je u Čazmi predstavljena lista Hrvatske demokratske zajednice za tamošnje Gradsko vijeće. Predstavljajući listu Ivica Vranić, predsjednik GO HDZ-a i nositelj liste, posebno je istaknuo da je HDZ i ovog puta okupio kvalitetnu ekipu koja se sastoji od iskusnih, mladih i obrazovanih ljudi. Dodao je da HDZ na izbore izlazi s jasnom vizijom nastavka dobre suradnje s koalicijskim partnerima iz HSS-a i rada na dobrobiti svih građana Čazme. Ostvareni rezultati u prethodnim mandatima, dodao je, ovoj koaliciji daje dovoljno razloga za uvjerenost da će i ovog puta dobiti široku podršku građana i u naredne četiri godine nastaviti provoditi već započete ali i nove projekte koji će stanovnicima Čazme omogućiti kvalitetan i ugodan život.

Osim nositelja Ivice Vranića na listi su još Snježana Dončević, Vjekoslav Budanec, Danijela Šajtar, dr. Vesna Bacalja, Branko Novković, Ivan Kovačević, Damir Zajček, Željka Sinković, Ivica Đuran, Silvija Vidaković, Franjo Ravlić, Nikolina Kirin Antolčić, Božo Debeljak i Suzana Mahmutović, Predstavljanju HDZ-ove listu nazočili su i koalicijski partneri iz HSS-a, kandidat za gradonačelnika Dinko Pirak i kandidat za zamjenika župana Ivan Beljan te zajednički kandidat HDZ-a, HSS-a i HSLS-a za župana HdZ-ov saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ BBŽ Miro Totgergeli. Obraćajući se okupljenima budući župan Totgergeli je podsjetio da je naša županija danas po gospodarskoj snazi na posljednjem 21. mjestu u Hrvatskoj te naglasio kako je to nesporna odgovornost i ogledalo rada čovjeka koji vodi županiju u zadnjih 17 godina.

-Mislim da je došlo vrijeme da se taj stil i način vođenja županije koji nas je i doveo do tog posljednjeg mjesta u Hrvatskoj na predstojećim izborima napokon promijeni – kazao je Totgergeli te potom u kratkim crtama najavio što planira provesti nakon što pobijedi i postane župan. Tu mu je cilj preslikati ono što je dobro i što se već radi u Gradu Čazmi, a to je sufinanciranje udžbenika za učenike osnovnih škola.

Nadalje tu je i projekt pomoći u kući starijim i nemoćnim kojeg planira pokrenuti u svim gradovima i općinama ove županije kao i besplatna izrada dokumentacije za prijave na natječaje za EU i nacionalne fondove za OPG-e, obrtnike i male poduzetnike. Posebno se osvrnuo na projekt nove bolnice i ponovio da su bolnica, županija i njene tvrtke već prezadužene te da bi novo zaduženje bolnice uništilo cjelokupno zdravstvo u županiji jednako kako zaduženje za dvorane uništava školstvo u županiji.