Novoizgrađeno reciklažno dvorište u Čazmi konačno je dobilo dozvolu Ministarstva zaštite okoliša, pa ga mještani Čazme napokon mogu početi koristiti. Podsjetimo, reciklažno dvorište izgrađeno je još prošle godine. Investiciju vrijednu dva milijuna kuna s 80 posto troškova financirao je Fond za zaštitu okoliša, a preostalih 20 posto izdvojio je Grad Čazma. Nakon što je već odavno ishođena uporabna dozvola, čekalo se da zeleno svjetlo izda i Ministarstvo, što je sada i dobiveno.
-Građani se sada mogu javljati, a od ponedjeljka smo krenuli s  podjelom letaka kako bismo građane upoznali da je reciklažno dvorište u funkciji – istaknuo je direktor Komunalija Ivan Beljan i dodao da je nedavno održan još jedan važan sastanak na temu zaštite okoliša.
-Privodimo kraju i javnu raspravu uz sanaciju odlagališta otpada u Bukovini pa smo tako prošloga petka imali javno izlaganje. To je nužnost za ishođenje okolišne dozvole i vjerujem da će i taj dio proći u najboljem redu – rekao je Beljan i naglasio da bi se prema sadašnjem planu gospodarenja otpadom do kraja sljedeće godine trebala sanirati sva odlagališta u Hrvatskoj.
-Nakon završetka reciklažnog dvorišta, sljedeći korak nam je izgradnja sortirnice otpada. Pokušavamo preko Fonda za zaštitu okoliša osigurati sredstva za njegovu izgradnju jer sadašnja ne zadovoljava potrebe. Također, planiramo nabaviti i kompostere za sva kućanstva na području Čazme te je u planu i daljnja podjela drugih kanti za ona kućanstva koja je još nemaju – zaključio je Beljan.