U središtu Čazme danas postoji tristotinjak parkirnih mjesta, a Čazma je i dalje jedan od rijetkih gradova, ne samo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gdje je parkiranje potpuno besplatno. Iako je napravljena analiza koliki bi bio promet kad bi se uvela naplata parkinga, o tome se i dalje ne razmišlja, što su potvrdili i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i direktor Komunalija Ivan Beljan.

Premali grad

-Premali smo grad da bismo uvodili naplatu parkiranja i o toj opciji nikada nismo ni razmišljali, a dok sam ja gradonačelnik takav prijedlog nikada neće ni biti upućen Gradskom vijeću. Moramo raditi na tome da imamo još i više parkirnih mjesta i na novoj prometnoj regulaciji u Čazmi. Uvođenje naplate parkirališta bilo bi dodatno oporezivanje naših građana, a vidimo da neki gradovi koji su imali naplatu parkinga, sada je ukidaju – istaknuo je Pirak, dok Beljan naglašava da bi po iskustvu okolnih gradova promet od naplate parkinga iznosio oko 700 tisuća kuna, no i više je nego upitno bi li uvođenje naplate parkinga donijelo više štete od koristi.

-Stav Komunalija kao mogućeg koncesionara je da naplata parkinga nije potrebna i da bismo vjerojatno više izgubili, nego što bismo dobili. Ne smijemo zaboraviti da većim dijelom godine parkirališna mjesta zauzimaju upravo stanovnici Čazme i nema smisla da se parking naplaćuje kad za to uopće nema potrebe – kazao je Beljan i dodao da uz tristotinjak gradskih parkirališnih mjesta postoji još velik broj istih i kod trgovačkih centara, što znači da u gradu postoji dovoljan broj parkirališnih mjesta i rijetko se dogodi da netko ne može pronaći mjesto za svog limenog ljubimca.

 Nova parkirališta

-Konstantno se trudimo raditi nova parkirališna mjesta. Tako je prije nekoliko godina napravljeno novo parkiralište kod zgrade Financijske agencije, a i prošle godine, prilikom rekonstrukcije Ulice braće Radić mislilo se na parkirališna mjesta. I ondje je napravljeno nekoliko novih mjesta, a ove je godine u planu urediti desetak parkirališnih mjesta kraj gradske knjižnice – otkrio je Beljan.