BJELOVAR – Nakon pet godina akcija HGK-a ‘Kupujmo hrvatsko’ vratila se u Bjelovar. Akcija je to čiji je cilj osvještavanje važnosti kupovine domaćih proizvoda kao jedan od ključnih faktora gospodarskog napretka i očuvanja radnih mjesta. Čak 60 izlagača je tako na mnogobrojnim štandovima na gradskom korzu izložilo svoje proizvode koje ćete moći vidjeti ili kupiti do 19 sati.

Zabavni dio programa vodi poznati kazališni i TV glumac Darko Janeš, a posjetitelje očekuje djelodnevni zabavni program kao i nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koje su se uključile u natječaj za najbolji literarni i likovni rad na temu važnosti kupivine hrvatskih proizvoda.
-Iznimno mi je drago što smo se nakon pet godina vratili u Bjelovar i u županiju čije srce gospodarstva čine upravo poljoprivreda i prerađivačka industrija. Svi znamo kako je danas teško biti poduzetnik, a još teže plasirati bilo kakav proizvod na konkurentno tržište, ali zato mi u HGK-u ovakvim akcijama pomažemo našim proizvođačima – izjavio je Josip Zaher, potpredsjednik HGK-a. (vec)