BJELOVAR – U proteklih tjedan dana policijski službenici PU Bjelovarsko – bilogorske imali su pune ruke posla. Obradili su i evidentirali 17 kaznenih djela, a u posljednjih tjedan dana dogodilo se čak 15 prometnih nesreća od čega četiri s teže ozlijeđenim osobama. Najčešći uzroci nesreće su nepoštivanje prednosti prolaska, brzina neprimjerena uvjetima i neočekivana pojava opasnosti na kolniku.

U prometnim nesrećama najveća koncentracija alkohola kod vozača je iznosila 3,01 g/kg alkohola u izdahnutom zraku na području Policijske postaje Daruvar, te su još 2 vozača sudjelovala u prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola u koncentracijama od 1,54 i 1,30 g/kg alkohola u izdahnutom zraku i to oba na području Postaje prometne policije Bjelovar.

U razmatranom razdoblju, na području policijske uprave na mjestu počinjenja prekršaja uhićeno je tri vozača koji su učestalo činili najteže prekršaje u prometu, a u posebne prostorije radi zadržavanja do prestanka djelovanja opojnih sredstava smješten je jedan vozač. U dva slučaja uhićene osobe koja su bile privedene na nadležni Prekršajni sud, određeno je zadržavanje od 5 i 15 dana, te su osobe predane u Zatvor u Bjelovaru, stoji u priopćenju PU Bjelovarsko bilogorske. (vec)