Nakon niza godina u kojima su se novi trgovački centri samo obećavali, 2015. godina zasigurno će biti obilježena kao prijelomna godina za bjelovarske potrošače i to iz više razloga. Pevec je potpisao ugovor o najmu s Konzumom pa će do kraja godine preseliti u Pakračku ulicu, informacija je koju je javno obznanio predsjednik uprave Peveca Darko Šket, no Bjelovarac ekskluzivno doznaje kako će na upražnjenom mjestu “niknuti” Super Konzum. Nije neka tajna da Konzum već godinama u Bjelovaru želi još jednu trgovinu, jer onoj postojećoj, iako na idealnoj lokaciji u sâmom centru Bjelovara, nedostaje parkirališnog prostora, kvalitetan prilazni put za dobavljače, ali i broj potrebnih “kvadrata”. Bjelovarčani bi, a riječ je također o neslužbenim informacijama, ali iz pouzdanih izvora, do kraja studenog mogli uživati u novom, najvećem do sada trgovačkom centru koji se gradi pored Lidla u kojemu će, među ostalima, biti Műller i to na respektabilnih 1.500 četvornih metara. Naime, otvorenje toga centra ovisi o odjevnoj sezoni, pa je najidealniji trenutak proljeće ili jesen, kada se predstavljaju nove kolekcije.

Dolazi Sport Vision

U “Műllerovom centru” trebalo bi se naći mjesta i za veliku trgovinu sportskom opremom Sport Vision. Dolaskom Peveca u Pakračku postavlja se pitanje što će biti s danskim lancem namještaja JYSK-om. Kako doznajemo iz te tvrtke, oni su prometom u Bjelovaru vrlo zadovoljni i tu namjeravaju ostati, no trenutno su u potrazi za adekvatnim prostorom od 1.200 četvornih metara.

– S Konzumom imamo dogovor da ne iseljavamo iz sadašnjeg prostora sve dok ne nađemo novi – odgovorili su nam iz JYSK-a, no očito je da će s tom potragom morati požuriti. I za kraj, doznajemo i kako Mercator, koji je sada u vlasništvu Konzuma, neće dugo čekati s parcelom pored Petrolove benzinske crpke na ulazu u Bjelovar. Što će tamo biti, nismo uspjeli odgonetnuti, no nadajmo se da će i tamo radovi uskoro započeti.