Broj nezaposlenih žitelja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji očito je toliko u protekloj godini bio smanjen da je unatoč sada već priličnim jednomjesečnim povećanjima i dalje ispod prošlogodišnjih brojki. Tako sa Zavoda javljaju da je krajem siječnja ove godine kod nas registrirano 7184 nezaposlenih osoba, što je u usporedbi s prošlim mjesecom za 316 osoba više.

No, u odnosu na siječanj prošle godine, broj nezaposlenih još uvijek je manji i to za čak 24, 1 posto ili 2286 osoba. Od ukupnog broja naših trenutačno nezaposlenih sugrađana njih 19,3 posto korisnici su novčane naknade sa Zavoda. Tijekom proteklog mjeseca 627 osoba prestalo je biti dio vojske nezaposlenih, njih 387 je pronašlo posao, dok je 240 osoba izašlo iz evidencija, što zbog nepridržavanja zakonskih odredbi što zbog izlaska iz radne snage, no najviše njih se jednostavno odjavilo.

U evidenciju su pak ušle 943 osobe, najviše iz radnog odnosa, 703, podjednako iz administrativnih i pomoćnih uslužnih djelatnosti te pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane.