Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, danas  boravi  u službenom posjetu Gradu Bjelovaru.
Veleposlanik Dalgleish Bjelovar posjećuje na, kako je rekao, turneji upoznavanja hrvatskih gradova, a pohvalio je želju gradske vlasti da poduzetnicima olakša poslovanje i ulaganje.

-Već sam jednom boravio u Bjelovaru, ali samo nakratko. Lijepo je vratiti se ovamo, u formi službenog posjeta. U razgovoru s gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća doznao sam da gradska uprava želi poboljšati poslovno ozračje. Poduzetnički projekti ponekad uspiju, a ponekad propadnu, ali nikada ne bi smjeli propasti zbog administracije i birokracije – istaknuo je veleposlanik Dalgleish koji je posjetio Gradsku upravu, a obišao je Veleučilište u Bjelovaru, IV. osnovnu školu, Gradski muzej Bjelovar, Udrugu BUDEM i Koestlin te je  nazočio i predstavljanju projekta „Hrvatska stvara” kojim se kod mladih želi suzbiti strah od izazova i inovacija, povećati interes za tehničku kulturu, općenito prirodoslovna i znanstvena područja te poduzetništvo.