BJELOVAR – Poznati hrvatski redatelj Vinko Brešan snimio je novi film ”Koja je ovo država” koji će imati premijeru za dva i pol mjeseca. Komedija je to koja se s nestrpljenjem očekuje u hrvatskim kinima i koja, iako još nije izašla, podiže veliku medijsku prašinu. Iako će ovaj film možda teško srušiti rekordnu gledanost Brešanovog kultnog ‘Kako je počeo rat na mom otoku”, očekuje se iznimno velika gledanost i mnogo debatiranja nakon premijere.

U filmu ”Koja je ovo država” zajedno glume braća Navojec, bjelovarski glumci sa zagrebačkom adresom koji su nam se ekskluzivno javili povodom najave ovog novog filma.

-Ovo mi je već treća suradnja s Vinkom Brešanom. ‘Maršal’, koji mi je i prva veća uloga u karijeri, te ‘Svjedoci’ su mi prva dva filma koja smo zajedno radili i mogu reći da je on jedan genijalan redatelj i iznimno duhovit čovjek što se uostalom može vidjeti po njegovim filmovima – izjavio je Bojan Navojec. Kaže da je na setu filma atmosfera bila vrhunska, ali i iznimno radna.

U filmu glumi i nabolji nogometaš svijeta

-U filmu glumim i sa svojim bratom Goranom. Prije nismo puno zajedno radili, ali u posljednje vrijeme imamo mnogo zajedničkih projekata. Super je iskustvo raditi film s rođenim bratom kojeg poznaješ u dušu. Mislim da smo napravili dobar projekt i da će za dva mjeseca gledatelji ispuniti kina diljem zemlje, a možda i izaći iz dvorane nakon filma i zaista se pitat, koja je ovo država – izjavio je Bojan Navojec.

Stariji brat Goran rekao je da očekuje veliku gledanost ovog filma, a o suradnji s bratom kaže da se nada će ih u budućnosti biti još više. Inače, kako prenosi Jutarnji list, Brešan je u ovom filmu osim poznatih glumačkih imena, okupio i hrvatske nogometne reprezentativce i to Luku Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića i Ivana Perišića.

– Koja je ovo država” snimala se na autentičnim lokacijama poput Kaznionice u Lepoglavi i dvorane za sjednice Vlade Republike Hrvatske. U kina bi trebao stići 3. siječnja – izjavio je Brešan za JL. (vec)