Piše: Vedran Cindrić

Zbog dobro nam poznate pandemije koronavirusa još 21. ožujka Stožer civilne zaštite Grada Bjelovara zatvorio je sva dječja igrališta kao i popularni sportski park ‘Borik’ te ih ogradio zaštitnim trakama. No, nakon što je došlo lijepo vrijeme, pojedinci se nisu mogli strpiti te su se unatoč upozorenjima i zaštitnim trakama okupljali na Boriku i igrali košarku što je prema naputcima Civilnog stožera Republike Hrvatske zbog pandemije trenutno zabranjeno.

-Konstantno smo upozoravali građane da se ne okupljaju i ne igraju momčadske sportove. U redu je doći na Borik i prošetati ako se drži razmak, no situacija je takva da se ne smije organizirati veće okupljanje i igranje momčadskih sportova. Zbog toga smo postavili zaštitne trake na svim igralištima, no neki su dolazili, trgali te trake i igrali košarku – kaže nam Valna Bastijančić – Erjavec, zamjenica gradonačelnika i šefica Stožera civilne zaštite Grada Bjelovara te nastavlja.

-Nakon što bi trake bile strgane, mi bi opet stavili nove. Kada bi policija došla upozoriti građane da ne igraju košarku na Boriku, oni bi otišli pa se kasnije opet vratili i tako u krug. Stoga smo odlučili skinuti obruče s košarkaških koševa tako da sada nema mogućnosti da se košarka igra. Ponavljam opet, može se šetati po Boriku ako se drži razmak. Ali momčadski sportovi i veća okupljanja nisu dozvoljena. Te zabrane su privremene iz čistog razloga da se virus ne proširi, da netko nekoga ne zarazi i ne ugrozi mu život. Pandemija će proći i onda će se sve vratiti na staro pa tako i košarkaški obruči. Molim građane da se još malo strpe – istaknula je Valna Bastijančić Erjavec.