Da je tjelesna aktivnost imperativ dobrog zdravlja svima nam je dobro poznato, a kako bi se ova općepoznata činjenica usadila u svakodnevicu populacije na svim krajevima zemaljske kugle već 15 godina se u svibnju obilježava Dan kretanja za zdravlje. Riječ je o danu čiji je cilj podizanje javne svijesti o korisnosti tjelesne aktivnosti u prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti. Dan je to koji već tradicionalno obilježavaju i mališani iz Dječjeg vrtića Bjelovar koji su proteklog tjedna na Boriku zajedno s učenicima bjelovarske Medicinske škole uživali na svježem zraku i različitim vježbama.

-Naš prvi zadatak je bio pješice doći od matičnog i područnog vrtića sve do Borika, a onda smo za naše vrtićarce pripremili različite vježbe i igre prilagođene njihovoj dobi. Pridružili su nam se i budući fizioterapeuti i medicinske sestre tako da smo, osim u vježbi, uživali i u dobrom društvu – kazala je Ana-Marija Pokos, zdravstvena voditeljica Dječjeg vrtića Bjelovar, naglasivši kako je kretanje dio svakodnevice njihovih polaznika.

-U našem vrtiću kontinuirano ističemo važnost kretanja jer ono je izuzetno važan dio svakodnevice svakoga od nas i to od najranije dobi. Upravo zato već tradicionalno obilježavamo Dan kretanja jer želimo podići svijest o važnosti tjelesne aktivnosti već kod djece vrtićke dobi. Naime, još u toj dobi mališani počinju sami kreirati svoj zdravstveni karton koji će imati kao odrasli ljudi, a budući da je kretanje, uz zdravu prehranu, najbolji put do dobrog zdravlja, mi im želimo od malih nogu usaditi zdrave navike – naglasila je Pokos.