Piše: Vedran Cindrić

Portal Bjelovarac.hr jučer je izašao s člankom i fotogalerijom kako je nakon zatvaranja kafića na bjelovarskom korzu Borik postao nova ‘žila kucavica’ u Bjelovaru (članak možete pročitati ovdje ). Nakon članka na našoj facebook stranici napisano je mnogo komentara građana koji osuđuju masovno okupljanje na bjelovarskom Boriku.

Situaciju je danas prokomentirala i zamjenica gradonačelnika i načelnica kriznog stožera Grada Bjelovara Valna Bastijančić – Erjavec.

Tijekom dana su zbog prevencije od zaštite koronovairsa zatvorena sva dječja igrališta u Bjelovaru. Borik za sada nije zatvoren, ali molim i upozoravam građane da se na Boriku pridržavaju uputstva koja svaki dan ponavljamo. Molim građani da stoje ili se kreću minimalno metar jedan od drugoga. Da se ne ide masovno u grupama na Borik i da se ponašaju odgovorno. U redu je izaći na zrak, ali Borik se može koristiti tokom cijelog dana, ne samo predvečer. Ako se građani ne budu pridržavali naputaka, nažalost morat ćemo postrožiti mjere i po pitanju Borika – rekla je Bastijančić – Erjavec.