Tradicionalnom moto-alkom ispred zgrade Gradske uprave započeo je jubilarni 13. po redu BOK fest. Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima, u ne baš sjajnim alkarskim vještinama glumaca koji će iste, a i sljedećih večeri nastupiti na mnogobrojnim predstavama u Domu kulture, uživalo je više stotina Bjelovarčana i njihovih gostiju, a dobru atmosferu dodatno je pospješio Mladen Medak Gaga u ulozi voditelja. Među desetak ekipa u sastavu alkar-glumac, član moto-kluba Bjelovar – vozač, pobjedu je odnio sastav Tomislav Radić i Davor Drvenkar, dok su Goran Navojec i Tihomir Vondra izgubili u pripetavanju i osvojili titulu vice-šampiona. Filip Dretelić i Dražen Kranjčević završili su na trećem mjestu, dok je mlada bjelovarska glumica Erna Rudnički u žestokoj konkurenciji s Miom Begović ipak pobijedila u kategoriji “najbolji od najgorih”, okrunivši se vijencem s kobasicama.

Ovogodišnji BOK fest otvorila je jedna od najuspješnijih hrvatskih predstava,

Mario Petreković prenosi rukometnu utakmicu

Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja za koju su ulaznice rasprodane već prvoga dana. Redatelj je u predstavu vješto ugurao i bjelovarskog gradonačelnika Antuna Korušeca, kojemu svakako ne bi bio kompliment da se kaže kako se sjajno uklopio.

Valja podsjetiti i kako BOK od samog početka prate mnogobrojne popratne manifestacije. Većina njih održat će se ovog vikenda. U petak navečer tako će u caffe baru Mario nastupiti Apfelstrudel i Blues Trio.U subotu ujutro u salonu namještaja San održat će se salon glumaca (s početkom u 11 sati), a navečer će atomsko sklonište na jednu večer postati legendarni disco-club H8. U nedjelju u podne na Starom rukometnom igralištu u organizaciji Veterana Rukometnog kluba Bjelovar održat će se rukometni turnir koji će voditi Mario Petreković, najuspješniji bjelovarski profesionalni komičar.