Piše: Vedran Cindrić

Sutra (petak) u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar premijerno će biti prikazan film ‘Mali’ koji je ove godine dobitnik Zlatne Arene za najbolji film.

Jedan od glavnih glumaca ove kriminalističke drame je bjelovarski glumac Bojan Navojec koji će biti prisutan na sutrašnjoj premijeri i koji je ekskluzivno za portal Bjelovarac.hr najavio film.

-Iznimno mi je drago što će premijera filma biti u mojem rodnom gradu. Iskreno, nisam još nakon montaže u cijelosti ni pogledao film tako da ću, onako za pravo, prvi put pogledati film sutra sa svojim sugrađanima i to me baš veseli – izjavio je Navojec. Dodaje da se redatelj Antonio Nuić ponovno pokazao kao vrhunski majstor režije.

-Ma o Nuiću se sve zna. On je redatelj top klase i neiscrpan izvor talenta i ideja. Inače, s Nuićem i glumcima Hrvojem Kečkešom i Rakanom Rushaidatom koji i glume u filmu ‘Mali’ sam prvu suradnju imao još kao student na Akademiji. Snimili smo prije 20 godina ‘Vratite im Dinamo’, zatim i ‘Sex, piće i krvoproliće’ tako da je atmosfera na setu bila kao na godišnjici mature – kroz smijeh nam kaže Navojec. Dodaje da je film prožet crnim humorom, ali da ima i mnogo elemenata kriminalističke drame.

-Neću puno otkrivati jer ipak je tek sutra premijera, ali mislim da će se mojim Bjelovarčanima film dopasti. Dolazimo u Bjelovar gotovo u punom sastavu, dakle mi glumci, redatelj i producent i to mi je neopisivo drago. Film je, inače, pokupio neke velike nagrade poput Zlatne arene što puno govori o vrijednosti filma – naveo je Navojec. Inače, Bojan je već s redateljem Nuićem osim navedenih ‘Vratite im Dinamo’, ‘Sex, piće i krvoproliće’ snimio i iznimno hvaljene filmove poput ‘Sve džaba’ i ‘Život je truba’ u kojem je glumio u naslovnoj ulozi.

-Pozivam sve Bjelovarčane kojima je sedma umjetnost pri srcu da dođu sutra u bjelovarski KMC da se podružimo i pogledamo zajedno film – zaključio je Navojec.