BJELOVAR – Popuštanje epidemioloških mjera najavljeno je za 15. veljače. Samo, koje mjere i u kakvom obliku će se popustiti još se točno ne zna, no možda bi se moglo saznati danas. Naime, u 14 sati održat će se sjednica Znanstvenog savjeta vlade na kojoj će premijer Plenković sa svojim najbližim suradnicima razgovarati sa znanstvenicima koje je okupio u Savjet te čuti njihovo viđenje situacije, nakon čega bi mnoge stvari mogle biti jasnije.

Podsjetimo, iz Nacionalnog stožera i Vlade su najavili da bi zbog sve bolje epidemiološke situacije mogli od ponedjeljka (15. veljače) popustiti određene mjere. Osim sve manje broja zaraženih, tu je i veliki pritisak ugostitelja i vlasnika teretana koji gotovo tri mjeseca ne mogu raditi, a posljednjih dana su i studenti dignuli svoj glas.

S druge strane, iako Hrvatska ima sve bolju epidemiološku sliku i nalazimo se među četiri najbolje zemlje EU po tom pitanju, Njemačka planira produžiti svoj vrlo strogi lockdown zbog novog soja virusa za kojeg kažu da je ‘ubrizgao raketni pogon’ onom prvom soju koronavirusa. Što će odlučiti Nacionalni stožer mogli bi saznati već danas. (vec)