Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Nakon što je otkazana Terezijana, BOK fest, a zatim i Jazzica fest, Bjelovarsko kulturno ljeto će ipak biti održano i to s mnogo zanimljivog sadržaja a, sve počinje idući petak (26. lipnja)

Naime, u ovogodišnjoj organizaciji kulturnog ljeta sudjelovat će brojne bjelovarske kulturne institucije poput Zajednice u kulturi Grada Bjelovara, KMC, Gradski muzej, Udruga DOKU-art, Udruga Shooma, Centar za cjeloživotno obrazovanje, Narodna knjižnica ‘Petar Preradović’ i brojni drugi, a očekuje se da će u više od dva i pol mjeseca biti održano 90 kulturnih događanja. Većinu izvođača na kulturnom ljetu činit će bjelovarski umjetnici od kojih se dio njih i organizirao u inicijativi ‘Afer korona fest’, a sve će biti završeno 6. rujna u popularnom Boho parku.

-Vjerujem da će ove godine Boho park biti opet popularan. Kulturni i multimedijski centar će i ove godine izaći van, dakle u Boho park gdje ćemo od 26. srpnja pa sljedećih šest dana pod zvjezdanim nebom prikazivati zanimljive filmove u kojima će svatko pronaći nešto za sebe – izjavio je ravnatelj KMC-a Denis Hladiš.

Ove godine će se u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta održati i DOKUart koji će biti nazvan ‘Skoro 15. DOKUart’, dok će ‘pravi’ petanesti po redu DOKUart biti održan iduće godine. Jasno, razlog svemu tome je neizvjesna situacija na jesen zbog koronavirusa.

-Program ‘Skoro 15. DOKUart’ će biti održan na više lokacija i bit će više različitih programa. 10, 11. i 12 srpnja će biti prikazani prvi dokumentarni filmovi, zatim 8. i 9. kolovoza u dvorištu jednog stambenog naselja, a u rujnu će biti orginizirano autokino – izjavio je Stjepko Gambiroža ispred Udruge DOKUart-a.

Valja naglasiti da će biti i pregršt glazbenog sadržaja i to od svih smjerova glazbe. Od tamburica, opere pa sve do punka.