Bjelovarsko kulturno ljeto počinje u ponedjeljak, 25. lipnja, a otvorit će ga Orkestar grada Bjelovara te će trajati sve do 1. rujna. U sklopu ove kulturne manifestacije već 28. lipnja kreće Jazzica, prava glazbena poslastica za sve ljubitelje jazza. Naime, od idućeg četvrtka do 1. srpnja u Bjelovaru će nastupiti redom Elena Stela, Zvjezdan Ružić, Vesna Pisarović i Oridano Gipsy Jazz Band. Koncerti će biti održani u središnjem parku s početkom u 21 sat.

Također, na Bjelovarskom kulturnom ljetu sudjelovat će Bjelovarsko kazalište koje će održavati mnogobrojne radionice, zatim Gradski muzej u kojem će biti održan zanimljiv kviz znanja kao i Narodna knjižnica ‘Petar Preradović’ koja će ugostiti Ibricu Jusića.

Boho park

Posebno zanimljiva zbivanja događat će se u središnjem parku gdje će biti organiziran ‘Boho park’, mjesto gdje će se gledati filmovi, čitati knjige ili doći na piknik.

-Prvi put Udruga Dokuart će sa svojim cjelogodišnji programom dopunjenim s još kvalitetnijim filmovima iz zatvorenog prostora Filmodroma izaći van, u središnji park to jest u ‘Boho park’. U tom dijelu parka ćemo četvrtkom i nedjeljom puštati filmove. Ostvarili smo odličnu suradnju s Motovun film festivalom i Zagreb festivalom tako da ćemo imati zaista vrhunske projekcije. Volio bi da Bjelovarčani ‘Boho park’ dožive kao malu svoju ljetnu oazu gdje će moći pogledati dobar film, čitati knjige, donesti dekice i napraviti piknik. Jednostavno uživati – zaključio je Denis Hladiš, osnivač DOKUarta. (vec)