Marljivi radnici iz Vukovara, Zeline, Dugog Sela i ostalih mjesta već nekoliko dana borave u Bjelovaru i postavljaju klizalište pa tako i u ovaj hladni i kišoviti ponedjeljak. Mario Stipanović, radnik iz Vukovara kaže da su do sada potrošili 400 paketa za postavljanje klizališta.

-Malo nas je mučila kosina i pad terena. Park jako visi. Morali smo za četiri palete spuštati teren od jednog kraja prema drugom da dobijemo ravnu plohu. To je izrazito puno i nismo još imali takvu situaciju, ali mi smo profesionalci i sve smo uspjeliti srediti – kaže nam Stipanović i dodaje da su postavili preko 400 paleta do sada.

-Sigurno ćemo ih tokom dana još više postaviti, ali mislim da bi danas mogli završiti s radovima. Inače, ja sam iz Vukovara kao i većina momaka. Neki su još iz Zelina, Dugog Sela i ostalih mjesta. Idemo gdje ima posla i gdje možemo zaraditi – kaže nam Stipanović.

Podsjetimo, Bjelovar će dobiti treće najveće klizalište u Hrvatskoj. Prostirat će se na 500 kvadrata ledene plohe koju će osvjetljavati LED rasvjeta dok će kapacitet klizališta biti 150 osoba. Otvorenje se najavljuje za petak, 24 studenog. (vec)