BJELOVAR – U Bjelovarsko kazalištu uvijek je aktivno. Naime, kazalište je cijeloga ljeta održavalo radio drame u Boho parku da bi već početkom rujna organizirali zanimljivu glumačku radionicu za srednjoškolce koju su vodili bjelovarski profesionalni glumci Erna Rudnički i Ognjen Milovanović.

-Aktivni smo bili cijelo ljeto, a posebno smo se istaknuli na 13. FAK-u u Slavonskom Brodu. Naime, tamo smo u žestokoj konkurenciji imali čak šest nominaciji od čega smo dobili dvije važne nagrade i to za predstavu ‘Fragmenti snova’. Dakle, Marko Dragičević je dobio nagradu za najboljeg redatelja, a Karla Štefan za najbolju glumicu. Predstava je inače sve oduševila i zaista smo se pokazali u dobrom svjetlu – ističe voditeljica Bjelovarskog kazališta Margareta Fabičević. Dodaje da se tijekom rujna primaju novi članovi te poziva sve mlade ljubitelje kazališta da se učlane.

-Znam da se mnogi roditelji boje za svoju djecu zbog korone, ali ovdje imamo visoke higijenske uvjete i držimo sve pod kontrolom. Štoviše, upravo zbog zdravlja i zaštite djece odgodili smo ovogodišnji Komedija fest koji je trebao biti jubilarni deseti – istaknula je Fabičević (vec)