BJELOVAR – Iako je tenis u svijetu među vodećim sportovima, u Bjelovaru usprkos dugogodišnjoj tradiciji još nije našao svoje mjesto. Tretira se kao alternativni sport, kao rekreacija i kao sport bogatih što nikako nije istina.

Kako bi bjelovarski tenis uhvatio korak s ostalim gradovima prije svega potrebna je veća podrška Grada, s tim što je tenis morao napraviti prvi korak što je i učinio. Naime, od nedavno Teniski klub TIM i Teniski klub Sirela napravili su međusobni dogovor tako što je ‘TIM’ stavljen u stanje mirovanja i što su sve bjelovarske teniske snage usmjerene prema ‘Sireli’. Tim potezom dobilo se na kvaliteti, masovnosti i prije svega na ozbiljnosti, ali i na otvaranju tenisa prema Bjelovarčanima.

Pod trenerskom paskom braće Tihomira i Maria Culjak Teniski klub Sirela u svojoj školi ima oko 50 dječaka i djevojčica koji su već savladali prve teniske korake i koji svojim zapaženim rezultatima na turnirima postižu sjajne rezultate. Među njima ističu se Lovro Kasunić koji igra u kategoriji do 12 godina, Patrik Barberić, Pablo Starek i Franko Špehar u kategoriji do 10 godina, a posebno uspješan je Roko Špehar u kategoriji do osam godina koji je već osvojio dva turnira.

-Potez oko udruživanja ova dva bjelovarska teniska kluba jedini je opravdani potez i nije bilo potrebe da Bjelovar ima dva teniska kluba koja djeluju na istim osnovama i s istim ciljevima. Prije svega zbog teniske škole koja je od sada jedinstvena, masovna i koja će pod Sirelom davati sjajne rezultate. Normalno, prioritet nam je da tenis u Bjelovaru učinimo prihvatljivim za sve, a posebno za dječake i djevojčice koji naredni vikend u Daruvaru igraju turnir – kazao je Tihomir Culjak, trener u teniskoj školi Sirele koji je dodao kako TK Sirela osim mlađih uzrasta ima i seniorsku momčad koja igra u regionalnoj ligi sjeverozapadne Hrvatske.

Naši seniori odigrali su prvo kolo u Prelogu gdje su poraženi rezultatom 6:1. Jedinu pobjedu ostvario je Marko Vujnović, a osim njega u seniorskoj momčadi nalaze se i Drago Bajs, Mario Culjak, Goran Mihailić, Mario Šelović, Dorijan Tihomirović, Alen Ontl i Goran Šostarec – naglasio je trener Culjak.