U petak svoja vrata otvara Jesenski međunarodni bjelovarski sajam. Manifestacije je to koja ove godine obilježava svoje 25. jubilarno izdanje na kojoj će na tradicionalnoj lokaciji u Gudovcu biti predstavljeni svi noviteti u poljoprivredi, obrtništvu, gospodarstvu i ruralnom turizmu. Također, na sajmu se očekuje oko 500 izlagača iz Hrvatske i desetak stranih zemalja.

-Sajam u Gudovcu središte je komunikacije i dobrih poslova, a iz godine u godinu prepoznaje to sve veći broj posjetitelja. Ove godine ih očekujemo 50 tisuća. Inače, najvažniji dio jesenske manifestacije je Državna stočarska izložba. Na njoj će se naći čak 500 grla stoke na ukupno pet tisuća četvronih metara – izjavio je na konferenciji za novinare direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac.

Također je dodao da će Bjelovarski sajam u petak otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a s njim će u društvu biti i mađarski ministar poljoprivrede kao najviši izaslanik Mađarske koja je ovogodišnja država – partner. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je kako ga posebno veseli činjenica da će u sklopu Bjelovarskog jesenskog sajma biti održana manifestacija ”Peti element” , a na štandu Grada Bjelovara još će više pokušati promovirati projekt Bjelovarski doručak.

-Županija će na Jesenskom sajmu također imati svoj štand na kojem će biti prezentiran niz programa koje Županija provodi u poljoprivredi i svim ostalim segmentima. Isto tako i poljoprivrednici će moći prezentirati svoje proizvode i to bez naknade. Svaki dan drugi proizvođači iz drugog grada i druge općine – izjavio je župan Damir Bajs