Večeras kreće Europsko rukometno prvenstvo, a prvu utakmicu naši reprezentativci igraju večeras u Splitu protiv Srbije. Odavno više nemamo maestra Balića, kapetana Metličića i nebeskog skakača Džombe, ali nova generacija je također iznimno talentirana i s iskusnim izbornikom Linom Červarom naši Kauboji glavni su kandidati za medalju. Budući da je Bjelovar grad rukometa pitali smo naše rukometne trenere i igrače kako vide izglede naše reprezentacije večeras i općenito na prvenstvu.

Hrvoje Cikoja, trener Ženskog rukometnog kluba Bjelovar.

Protiv Srbije očekujem pobjedu sa što više razlike. Pogotovo što se igra u Splitu gdje će biti fanatično navijanje. Favoriti po meni su tradicionalno Francuzi za zlato, a nakon njih odmah Hrvatska. Tek onda Danska i Norveška. Europsko prvenstvo je u muškom rukometu jače od svjetskog i jako su rijetka iznenadjenja. Veselim se nadolazecim utakmicama, a pogotovo što je u vrijeme prvog kruga trenerski seminar u Poreču, gdje igra jedna grupa pa ću pogledati dvije utakmice u živo. Takodjer me veseli sto uvijek nakon europskog ili svjetskog prvenstva na rukomet se dodje upisati puno novih klinaca i klinki.

Josip Pećina, pomoćni trener Rukometnog kluba Bjelovar

Uvjeren sam da ćemo večeras dobiti Srbiju. Igramo u Splitu i mislim da tu neće biti problema. Isto tako mislim da smo dobro posloženi, da imamo širinu i da bi mogli doći do finala. Glavni favoriti su tradicionalno Francuzi, ali ako se ne susretnemo s njima prije lako moguće da ćemo se mi s njim hrvati za zlato. Danci su također uvijek dobri i sigurno da će nam biti velika prijetnja. No, igramo doma, svaku utakmicu ćemo imati cijelu dvoranu na svojoj strani i mislim da će nam to puno pomoći u prijelomnim trenucima utakmica.

Luka Tandara, rukometaš Bjelovara

Srbiju sigurno dobivamo večeras. Mislim da će to biti jedan uragan na terenu i da ćemo dobiti s velikom gol razlikom. Gledao sam ih jednu pripremnu utakmicu i mislim da nemaju što tražiti večeras s nama. Bitno je ići utakmicu po utakmicu, ali mislim da uz publiku i malo sreće možemo do finala. Francuzi su naaravno opet moćni i tko zna kako će se ždrijeb razvijati, ali očekujem minimalno polufinale, a kao što rekoh čak i finale. U rukometu ponekad i jedna lopta sve odlučuje što znači da moramo imati i sreće, a nadam se da će ovo prvenstvo sreća biti uz nas. (vec)