Idući četvrtak, 27. travnja, počinje BOK FEST koji ove godine slavi 15 godina postojanja. Jubilarni BOK FEST koji je s vremenom postao i jedan od identiteta grada najavili su gradonačelnik Antun Korušec i umjetnički direktor festivala Goran Navojec.

-15 godina nešto organizirati nije lako, a kamo li zahtjevan festival kao što su Bjelovarski odjeci kazališta stoga posebno zahvaljujem svima koji su na bilo koji način svih ovih godina pridonosili razvoju našeg festivala, a posebno našem umjetničkom direktoru Goranu Navojecu koji ovaj jubilarni festival radi s jednakim žarom kao i prvi – istaknuo je gradonačelnik Korušec. Dodaje da će festival trajati od 27. travnja do 10. svibnja te da će gledatelji moći pogledati 13 vrhunskih predstava i niz tradicionalnih popratnih događaja.

-U ovih 15 godina na BOK festu je do sada odigrano čak 167 predstava što je iznimna brojka na koju svi možemo biti ponosni. Što se tiče proračuna za ovu godinu, on iznosi 250 tisuća kuna, a cijena ulaznica će biti ista kao i prošle godine, 25 kuna za parter i 20 kuna za balkon u našem Domu kulture – istaknuo je Korušec.

Umjetnički direktor Goran Navojec iznimno je ponosan što BOK FEST već 15 godina okuplja ljubitelje kazališta u Bjelovaru.

-Nismo punoljetni, ali već se jako dobro zna za nas na kulturnoj karti Hrvatske. Po broju stanovnika spadamo u sam vrh Hrvatske po konzumaciji kazališne umjetnosti. Program je i ove godine iznimno zanimljiv, a ove godine nam po prvi put dolazi Hrvatsko narodno kazalište iz Zadra. Karte se mogu kupiti na BOK kiosku koji se nalazi na gradskom korzu – izjavio je Navojec.

Inače, ovogodišnji kum festivala je legenda hrvatskog glumišta, Ivo Gregurević koji je otvorio prodaju karata.