Nakon lutanja i traženja po NK Bjelovaru, Mladosti, Rudešu, Varaždinu, talentirani bjelovarski nogometaš Ivan Borna Jelić Balta skrasio se u Ukrajini. Potpisao je ugovor s Arsenalom iz Kijeva kojeg trenira talijanski internacionalac i nekadašnja prva špica Juventusa Fabrizio Ravanelli.

– Prezadovoljan sam uvjetima, a posebno mi je drago što treniram pod palicom Fabrizija Ravanellija, sjajnog trenera koji je bio i veliki igrač. Raditi s njim je velika čast i privilegija – za Bjelovarac je kazao Jelić Balta koji je i dodao

– Dojmovi su za sada sjajni. Smješten sam u trening kampu koji dijelimo sa Shaktarom iz Donetska koji zbog rata u Ukrajini trenira ovdje, s tim što utakmice igra u Harkivu. Pripreme su bile iznimno teške i zahtjevne, jer treninzi znali trajati i po tri sata. Puno se radilo na taktici, postavljanju i uigravanju, jer je momčad potpuno nova i još se svi upoznajemo. Puno posla obavlja i Ravanellijev pomocnik Andrea Bernini, koji je isto igrao u talijanskoj Seriji A i koji vodi treninge onako kako ih je Ravanelli zamislio.  Ekipa je velikom većinom sastavljena od nogometaša iz Ukrajine s tim što ima pet stranaca uključujući i mene. Na žalost u prvom kolu smo poraženi od Fc Lviva, no u klubu vlada veliki optimizam tako da ćemo već u sljedećem kolu skupo prodati kožu baš protiv Shaktara. Ambijent na stadionu Valeri Lobanovsky protiv Lviva bio je fantastičan i s puno navijača na tribinama tako da se istinski uživati u nogometu – kazao je Ivan Borna i puno pozdravio sve Bjelovarčane.