Bjelovar nije grad košarke poput recimo Zadra, ali veliki broj Bjelovarčana uživa u radosti igranja ispod obruča. Bjelovar se može ponositi s brojnim talentiranim košarkašima koji su igrali ili još igraju u ozbiljnim klubovima, ali ono s čim se ne može ponositi su košarkaški tereni na otvorenom, a upravo su to mjesta gdje se stvara prva ljubav između klinaca i užarene lopte, gdje se brusi prva stepenica talenta ili jednostavno mjesto gdje se okupljaju ljubitelji košarke i rekreativno igraju svoj omiljeni sport. Prošli smo nekoliko košarkaških igrališta u Bjelovaru poput igrališta kod III. osnovne škole, Borik, igralište u naselju Pere Biškupa itd. te ostali iznenađeni stanjem košarkaških koševa i terena. Stanje košarkaških terena jednako tako već duže vrijeme gleda i veliki sportski zaljubljenik Dražen Škoda.

-Ma gledam kod sebe u naselju košarkaško igralište kako je uglavnom prazno. Koš nema mrežicu, beton je izlizan. Žalostilo me to pa sam samoinicijativno uzeo mrežicu , popeo se na ljestve i postavio je na obruč. Znam po sebi kada sam bio klinac kako mi je puno značilo da barem mrežicu imamo na košu – kaže nam Škoda i nastavlja.
-Sportski tereni bez rekvizita nemaju smisla. I bio sam u pravu. Interes za hakl kod klinaca nakon postavljanja obične, banalne mrežice se podigao za sto posto. Toliko malo treba da se probudi interes – priča nam Škoda s čijom pričom se i slaže poznati bjelovarski košarkaš Ivan Šiprak kojeg je ugodno iznenadila Škodina priča.

-Priča Dražena Škode je potvrda da zaista malo treba da se nešto promijeni. Veliki dio mladosti sam proveo na Boriku. Znalo je biti toliko ekipa da smo satima čekali na hakl. Beton je bio u vrhunskom stanju, koševi odlični, a haklale su sve generacije. Danas sve to izgleda derutno. Sad su mrežice postavljene i to je ok, ali beton je toliko izlizan da se možeš ozlijediti u sekundi. Na određenom dijelu su i rupe. Koševi nisu u reprezentativnom stanju i nadam se da će doći do nekih promjena, da će se netko pozabaviti sa košarkaškim terenima u gradu tako da se klinci i stariji rekreativci sa zadovoljstvom vrate haklu i ovom divnom sportu – rekao nam je Šiprak. (vec)