Svi radovi na gradskom bazenu koji su u ingerenciji Grada Bjelovara bit će dovršeni najkasnije do 20. svibnja, a najbitniji među njima odnose se na obnovu strojarnice, odnosno pogona za automatsko doziranje klora. Samo u tu svrhu iz gradske blagajne izdvojit će se 50 tisuća kuna, no navedena investicija namijenjena je prvenstveno sigurnosti i zdravlju kupača, pojašnjava Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik, koji se prisjeća ne tako davnog incidenta u Stubičkim Toplicama kada se nekoliko kupača otrovalo klorom. Osim toga, Grad će ispraviti određene tehničke nedostatke na kontejnerskom wc-u, postaviti gumene obloge na skakaonice i odraditi još neke sitne poslove, a sve u dogovoru s višegodišnjim koncesionarom, bjelovarskom tvrtkom R.R. Sport u vlasništvu Miroslava i Indire Levak. Kupališna sezona tako bi i ove godine trebala biti neupitna, unatoč stalnim gradskim šaputanjima o poteškoćama u poslovanju koncesionara, čemu je svakako pridonijelo i loše vrijeme tijekom prošle sezone.

Srećko Kojić preuzima ugostiteljsku ponudu

– Troškovi su jednaki bez obzira sjalo sunce ili padala kiša. Od 90 dana koliko traje sezone, sunčano je bilo valjda 15 dana, a gotovo svi vikendi, dakle ono vrijeme kada je najviše posjetitelja, bili su kišni – govori Korušec. Kako neslužbeno doznajemo, ugostiteljsku ponudu gradskog bazena od ove godine trebao bi preuzeti poznati bjelovarski ugostitelj Srećko Kojić, a navedenu informaciju Korušec nije želio komentirati.

  • To je stvar koncesionara. Naša je obveza podmirivati kapitalna ulaganja, a njihova tekuće održavanje. Poslovne odluke koncesionara ne komentiramo – kazao je gradonačelnik, dodavši kako je velik uspjeh to što je Grad Bjelovar, uz velika ulaganja, uspio na gradski bazen vratiti sve generacije Bjelovarčana, od onih najmlađih, sve do onih u najboljim godinama. Poručio je i kako će cijene ulaznica ostati najniže u Hrvatskoj – deset kuna za odrasle, a pet za djecu.