U sklopu Komedija festa koji je sinoć završio u Bjelovaru te vrhunskim predstavama koje su  oduševile sve gledatelje, u nedjelju 24. rujna, dodijeljene su nagrade za najbolju mušku i žensku ulogu, scenografiju, kostimografiju te najbolju predstavu u cjelini. Nakon svih pogledanih predstava, ovaj zahtjevan zadatak odradila je prosudbena komisija na čelu s Ognjenom Milovanovićem i Goranom Smoljanović, bjelovarskim profesionalnim glumcima koji su svoje prve uloge odradili u Bjelovarskom kazalištu kojem se uvijek rado vraćaju.
-Trenutno sam na petoj, posljednjoj godini Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu i mogu reći da uživam u svome poslu kao i u zadnjoj godini studiranja – otkrio nam je Milovanović. Ovaj 23-godišnji glumac bez problema je upisao Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu koja godišnje prima pet do šest potencijalnih muških glumaca, što dovoljni govori o kakvom se talentu radi.
-Na Akademiji je naporno, ali i zanimljivo. Znamo po cijele dane provesti na predavanjima i vježbama. Slobodne vikende možemo zaboraviti, ali sve će se to jednog dana isplatiti – istaknuo je Milovanović. On nam je spremno objasnio kako je završio u glumačkim vodama.

 Nekad nastupao, danas u komisiji

-Na radiju sam čuo da se održavaju dramske radionice u Bjelovarskom kazalištu. Otišao sam vidjeti što to uopće jest i vrlo brzo se zaljubio u tu granu umjetnosti. Već u trećem razredu srednje škole sam shvatio da želim da mi gluma bude životni poziv iako je to mnogima bilo čudno jer sam išao u medicinsku školu. No, potpora roditelja je uvijek bila tu – ispričao nam je Milovanović i dodao da ga za Bjelovarsko kazalište vežu divne uspomene.

-Ovdje sam odradio svoje prve amaterske uloge i ovdje je uvijek vladala odlična atmosfera. Čak sam jednom nastupio i na Komedija festu, a danas sam član prosudbene komisije što mi je izuzetno drago jer Bjelovarsko kazalište je moja prva ljubav – kaže nam Milovanović koji tek treba završiti Akademiju dramskih umjetnosti, a već ima nekoliko zapaženih uloga kako na kazališnim daskama, tako i pred kamerama.

-Glumio sam u TV seriji “Crno – bijeli svijet” koja je bila odlično prihvaćena od strane publike, a trenutno sam angažiran u kazalištu Kerempuh u predstavi “Narodni heroj Ljiljan Vidić” – kaže nam Milovanović.
Drugi član prosudbene komisije Komedija festa je Goran Smoljanović koji je imao nešto drugačiji glumački put od Milovanovića, ali također uspješan.

Jedino kazalište u dijaspori

-Meni je također Bjelovarsko kazalište prva ljubav za koju me vežu fantastične uspomene i zato sam im uvijek na raspolaganju, no kada već pričamo o samim počecima, moram reći da sam ja u kazalištu završio sasvim slučajno. Naime, moj prijatelj je glumio ovdje i ja sam došao na jednu probu samo da ga pričekam da završi pa da idemo mi dalje svojim putem. No, budući da im je nedostajao jedan glumac, pitali su me bi li se ja okušao u tome. Pomislio sam, zašto ne, i tako je sve krenulo – kroz smiješak nam prepričava svoj glumački početak Smoljanović. Kaže da se vrlo brzo zaljubio u svijet glume tako da je upisao Umjetničku akademiju u Osijeku, smjer gluma i lutkarstvo.

-Radim na više lokacija, u Vinkovcima, Osijeku, uskoro i u Zadru, ali čak najviše u mađarskom gradu Pečuhu. Tamo se nalazi Hrvatsko kazalište koje je inače jedino naše kazalište u dijaspori. Radimo odlične predstave i tamo sam član ansambla – priča nam Smoljanović kojem ovo nije prvi puta da sjedi u prosudbenoj komisiji Komedija festa.

-U listopadu bi Hrvatsko kazalište Pečuh trebalo gostovati u Bjelovaru s jednom dječjom komedijom o poštivanju prometnih znanosti tako da ću opet imati priliku nastupati pred svojim sugrađanima – izjavio je Smoljanović.