Županijska vijećnica Đurđica Ćasar zatražila je da se na sajamskim manifestacijama Bjelovarskog sajma ukinu narukvice kao oblik ulaznice jer kod većine ljudi narukvice stvaraju nelagodu. Vau!

Pratim te sjednice Županijske skupštine već deset godina i bolno sam svjestan da se tamo prospe više pameti nego sjemena po livadi, ali još uvijek postoje ti zlatni trenuci koje ni najmaštovitiji pjesnici ne bi mogli domisliti.

Ne znaš čitati? Budi vijećnik!

Nedavno je to bilo kad je jedan vijećnik u bjelovarskom Gradskom vijeću s komadića papira počeo čitati pitanje, ali nikako ga nije uspio pročitati. Pokušavao je par puta, oblio ga je znoj od muke, obrazi pocrvenjeli, ali ne ide pa ne ide…

Možda je doktor, pomislio sam, pa ne zna pročitati vlastiti rukopis? Možda mu ga je pisao doktor, pa ne zna pročitati vlastiti rukopis, a možda jednostavno ne zna čitati, a niti razmišljati? Ne znam, nisam kompetentan.

Mislio sam da će mi taj bezuspješni pokušaj vijećnika da pročita vlastito pitanje biti vrhunac ovog mandata, a onda je došla Đurđica i najavila možda i najbolju sezonu do sada.

Nuklearni otpad u Čazmi

Deset godina pratim te sjednice, to je križ nosim i ne tražim vaše sažaljenje. U tih deset godina, do sada mi je vrhunac bio gospodin koji je ustvrdio da se negdje pored Čazme zakopava nuklearni otpad i onda su se sve te silne naše agencije, ministarstva, državne uprave i ostali trudili pronaći dokaze da to nije istina. Jer, u Hrvatskoj je sve naopako, pa kad kažeš da se po Prgomelju šeću dinosauri, onda netko mora pronaći dokaz da to nije istina, a u Hrvatskoj, znamo to po našem pravosuđu, nijedan dokaz nije dovoljno dobar dokaz.

Tako je i sad s tim nesretnim narukvicama.

Kako se popeti na kombajn

Što ako su kancerogene? Što ako postoji jedna velika zavjera koja se taji od nas?

Jeste li ikad pozorno gledali nekog seljaka kad se penje na kombajn? Jeste li ga gledali od trenutka kada zakorači na taj fascinantni poljoprivredni stroj, sve dok ne uđe u kabinu?

Vjerojatno niste.

Bjelovarsko-švicarska županija

A kako onda znate da je ušao? Što ako se primio za onu ručku i ostao bez ruke jer mu je kancerogena narukvica presjekla zglob? I što ako su ga onda čekale pripremljene tajne službe proizvođača narukvica i onesvijestile ga injekcijom i onda je umro, a njegovo tijelo su zamiješali u sijeno i dali tamo onim kravama na obližnjoj farmi ili ga spalili kao energent za jednu od brojnih bioenergana?

Narukvice, gospodo! Napokon smo došli do pravog problema. Ukinite narukvice i postat ćemo Bjelovarsko-švicarska županija.