Ponašate se kao polaznici V. Osnovne škole, izvalio je zajapureni HDZ-ovac Ivica Vranjić na izvanrednoj županijskoj skupštini koju je sazvala njegova stranka, tobože zabrinuta zbog načina na koji se troši novac poreznih obveznika.
Svoju jadnu, primitivnu izjavu Vranjić je, da izbjegne bilo kakvu mogućnost bilo kakve pogrešne interpretacije, s govornice županijske skupštine dao ne jednom, nego dvaput. To je otprilike kao da derište napuca loptu u zid, lopta se odbije derištu u glavu i sruši ga u nesvijest, ali onda se derište ponovno ustane i pod istim kutom i istom snagom istu tu loptu ponovno napuca u zid.
Vranjićev istup bio je otrežnjavajući za sve nas koji smo nakratko pomislili da su dolaskom novog predsjednika HDZ-a, premijera Andreja Plenkovića, u toj stranci zapuhali neki novi vjetrovi. Naš premijer je gospodin čovjek biranih manira, filigranski odmjerenih izjava, obrazovan, načitan i vrijedan – sve ono što velika većina članova njegove stranke nije, ali on nas tako lako zavede da na njih ni ne mislimo.
Ali onda iz rova županijske skupštine izviri ta Vranjićeva glava i u jednoj rečenici odvali zidarsku pljusketinu čitavom 21. stoljeću. I, što je najgore u svemu, niti jednom njegovom stranačkom kolegi ne padne na pamet da se ispriča u njegovo ime. Niti nakon što je prvi puta baljezgao, niti nakon pto je svoje baljezgarije ponovio. Da sutra nekome padne na pamet ciperaliti neko dijete, ostali bi stajali i gledali jer, eto, njihov je. Tek satima kasnije stranački drugovi ogradili su se priopćenjem, a njegovu izjavu tek okarakterizirali kao neprimjerenu i nepromišljenu.
Ali, Vranjićeva usporedba članova Županijske skupštine s učenicima bjelovarske V. Osnovne škole nije samo neprimjerena i nepromišljena, ta je izjava verbalno cipelarenje djece.
Usporediti ih s članovima Županijske skupštine teška je uvreda toj djeci, jer u njima nema ni trunke zla i nasilništva, uhljebništva, lijenosti i čiste zloće. Ta su djeca, baš poput sve ostale djece, neiskvarena mala bića nesvjesna države u kojoj žive i svojih odraslih sugrađana, susjeda koji bi ih trebali štititi od zla koje ih očito vreba.
I sve to, eto, dogodilo se na skupštini koju su sami sazvali vođeni plemenitim namjerama o transparentnosti i boljitku. E, pa, hvala vam, dragi naši narodni zastupnici, što tako brinete o nama.